Patientenoverdracht in de Gelderse vallei

Array

Elektronische aanmelding en patientenoverdracht in de Gelderse vallei – januari 2011
Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft in samenwerking met regionale verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorginstellingen het elektronisch patientvolgsysteem (PVS) van de leverancier Pluriform Software in gebruik genomen. Patienten kunnen hiermee elektronisch worden ‘overgeplaatst’ en er komt een einde aan het op papier aanmelden en overdragen van patienten van ziekenhuis naar zorginstelling en andersom.

Goede zorg organiseer je samen
Patienten die vanuit het ziekenhuis worden overgeplaatst, worden vanaf nu met een beveiligde elektronische applicatie bij de vervolginstelling aangemeld. Hiermee zijn alle relevante gegevens direct voorhanden. De betrokken organisaties zoals: Opella, Zinzia Zorggroep, Norschoten, Zorggroep Charim en Vilente hopen dat ook andere zorgaanbieders in regio Gelderse Vallei zich op termijn aansluiten bij dit initiatief. De nieuwe werkwijze is professioneel en snel.

Goed verwijzen
“Het is onze verantwoordelijkheid de patienten op het juiste moment, met de juiste informatie naar een passende vervolginstelling te verwijzen. Het PVS is hiervoor een uitstekend instrument en een aanvulling op de goede samenwerking in de regio”, aldus Annette van Steenbergen, transferverpleegkundige van de afdeling multizorg van Ziekenhuis Gelderse Vallei.
Zie ook:  http://www.geldersevallei.nl/nieuws/1021/elektronische-aanmelding-en-patientenoverdracht

Recente artikelen