Eerste huurder voor ziekenhuis Bernhoven in Uden

Array

Eind december tekenden ziekenhuis Bernhoven en Huisartsenpost HOV het huurcontract van de huisartsenpost in het nieuwe ziekenhuis Bernhoven, dat voorjaar 2013 zijn deuren zal openen in Uden. Huisartsenpost HOV is daarmee de eerste huurder. De ondertekening betekent een belangrijke stap in de gezamenlijke verbetering van de zorg.

Het contract werd ondertekend door Johan van der Heide, voorzitter van de Raad van Bestuur van ziekenhuis Bernhoven, en de directeur van Huisartsenpost HOV, Gerben Welling. Van der Heide: “Bij deze ondertekening staat het begrip patientwaarde voor ons allebei centraal. Samen kun je meer doen. Veiligheid speelt een rol, maar ook kostenreductie. Een huisarts doet de triage en zoekt daar de juiste zorg bij. Doordat we straks op één locatie zitten gaat de patient als het ware linksaf of rechtsaf. De ene keer is specialistische zorg nodig, de andere keer volstaat de huisarts. Die gedachte past uitstekend bij de missie van ziekenhuis Bernhoven, ‘samen eigentijds de allerbeste zorg leveren’.”

Samenwerking

Een verbetering van de inrichting van de spoedzorg staat al langer op beide agenda’s. Welling: “De samenwerking tussen huisartsen en specialisten is niet nieuw. Er lagen ook al plannen om de eerste en tweede lijn beter met elkaar te laten samenwerken ten behoeve van de spoedzorg, maar we wisten dat het ziekenhuis naar Uden zou gaan. Daarnaast speelt de overheid ook een rol; de spoedzorg moet ook daar de juiste prioriteit krijgen. De randvoorwaarden moeten nog verder ingevuld worden, en ook de verschillende belangen moeten een plek krijgen. De ondertekening van het huurcontract is een belangrijke stap op de weg náár.”

Regio Oss: breed zorgaanbod

Op het huidige terrein van ziekenhuis Bernhoven in Oss blijft ook een huisartsenpost. Van der Heide: “We zullen intensief blijven investeren in de regio Oss, ondermeer door een breed zorgaanbod. Huisartsenpost HOV neemt daarbij de acute zorg voor haar rekening, maar we versterken elkaar waar we kunnen. Ziekenhuis Bernhoven komt daarmee voor de regio heel sterk terug.”

Karel Bruinsma

Werkzaam als adviseur communicatie en patiëntenvoorlichting in ziekenhuis Bernhoven. Voorheen als communicatieadviseur werkzaam bij Vizier (tegenwoordig Dichterbij), verstandelijk gehandicaptenzorg.
Tevens auteur van het boek 'Ouwe Tinus' over de geschiedenis van de St. Augustinusstichting in Gennep en freelance redacteur human interest en beeldende kunst.

Recente artikelen