Sanne Blom presenteert afstudeeronderzoek naar zorgtoepassingen van Nabaztag

Array

Op 28 januari jl. heeft oud-stagiaire Sanne Blom haar afstudeeronderzoek naar het gebruik van Nabaztag op kinderafdelingen. Het ZorgKonijn, zoals Sanne het wifikonijn in haar afstudeeropdracht noemt, is de basis van haar master Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente.Voor Zenc en IBM ontwikkelde Sanne een business model voor het toepassen van Nabaztag in de zorg. Dit wifiKonijn is een innovatief apparaat dat kan met een specifieke zorgapplicatie kan worden toegepast bij kinderen in het ziekenhuis. Het konijn kan via de website van violet of de website van IBM worden bestuurd, waarmee  ouders, familie en vrienden een berichtje sturen aan de zieke, dat berichtje wordt voorgelezen door de Nabaztag die naast het bed van het kind staat. Jammer alleen dat IBM slechts summier vermelding van de producent van het konijn op de website van Zorgkonijn heeft opgenomen. Het wifikonijn heeft al een hele goede en duidelijk website ontwikkeld met apps waarmee het wifikonijn ook via iPhone en andere smartphones te bedienen is. Met dezelfde functionaliteiten zoals Sanne die beschrijft en veel meer!!(zie video)

In twee ziekenhuizen (het MST in Enschede en het Martiniziekenhuis in Groningen) is een pilot-onderzoek gedaan naar de toegevoegde waarde van het ZorgKonijn voor kinderen, ouders en het ziekenhuis. Het Konijn zorgt voor afleiding, meer aandacht en contact met de buitenwereld en de kinderen voelen zich vereerd dat ze het ZorgKonijn mogen gebruiken. Ook voor de ziekenhuizen biedt het ZorgKonijn meerwaarde door de reacties van ouders en kinderen en de extra service die ze zieke kinderen kunnen bieden.

Op basis van de ontwikkelde business modellen gaat IBM het ZorgKonijn verder ontwikkelen en uitrollen bij verschillende ziekenhuizen in Nederland.

Een openbare versie van de scriptie is hieronder te downloaden.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen