Wachtkamers gezocht om aandacht te vragen voor gezondheidsvaardigheden

Array

Ruim één op de tien volwassen Nederlanders kan niet of slecht lezen en schrijven. Zij hebben daardoor moeite met gezondheidsinformatie en het stellen van vragen over gezondheid en ziekte. Schaamte en angst overheersen. Lezen en schrijven kan voor hen de sleutel zijn tot een gezonder leven. Zeker in een tijd waarin de gezondheidszorg steeds complexer wordt en steeds hogere eisen stelt aan patienten. Stichting Lezen & Schrijven en Stichting Expertisecentrum ETV.nl zoeken zorgaanbieders die het belang van gezondheidsvaardigheden onder de aandacht willen brengen. Doet u ook mee met de landelijke actie op 1 maart aanstaande?

Lancering Lees en Schrijf! Gezondheid
Op 1 maart 2011 lanceert Stichting Expertisecentrum ETV.nl de nieuwe multimediaproductie Lees en Schrijf! Gezondheid. Een productie waarmee laaggeletterden zelfstandig hun lees- en schrijfvaardigheden kunnen verbeteren. Het pakket staat volledig in het teken van gezondheid. Lees en Schrijf! Gezondheid bestaat uit een televisieserie, een werkboek en een oefenwebsite.

Doe mee!
Stichting Lezen & Schrijven en Stichting Expertisecentrum ETV.nl grijpen de lancering aan om landelijk aandacht te vragen voor het belang van een goede beheersing van gezondheidsvaardigheden. Als onderdeel van de lancering wordt in zoveel mogelijk wachtkamers een exemplaar van Lees en Schrijf! Gezondheid ter inzage aangeboden. Zo zien laaggeletterden dat zij op een laagdrempelige manier aan hun gezondheidsvaardigheden kunnen werken. Wilt u deze actie steunen? Vraag dan een gratis inzage-exemplaar aan via op formulier.lezenenschrijven.nl/gezondheid. U krijgt – zolang de voorraad strekt – een werkboek, poster en begeleidende brochure voor zorgverleners toegestuurd. Daarnaast ontvangt u een handige herkenningswijzer die u helpt om laaggeletterden te herkennen en hen door te verwijzen.

Meer informatie over Lees en Schrijf! Gezondheid
Lees en Schrijf! Gezondheid is de zevende serie in een succesvolle reeks om laaggeletterdheid aan te pakken. In totaal werden sinds 2007 al meer dan 131.000 werkboeken van de serie besteld en maakten meer dan 105.000 mensen gebruik van de oefeningen op de website. Naast een werkboek en oefeningen die via een website zijn te maken, bestaat de nieuwe Lees en Schrijf! uit een 12-delige televisieserie. In het programma geeft internist Marcel Twickler uitleg over gezondheid en gezondheidszorg.

Bron: Stichting Lezen & Schrijven

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen