Brandon komt niet voor in gevangenissen

Array

Op 24 januari (zie ook www.uitzorginnovatie.nl doorklikken ‘ Nieuwsbrieven’ ) stond op deze site een bericht met de vraag ‘ Komen Brandons voor in gevangenissen’ ? Het antwoord is nee, zo meldt gevangenisarts Gert Jan ter Braak. Hij mailt: ‘ Ik ben al 21 jaar werkzaam in de Koepelgevangenis in Arnhem waar zo’ n 220 gedetineerden zijn. Daar worden we regelmatig geconfronteerd met agressie, meestal gerelateerd aan forse psychiatrische problematiek.

In het uiterste geval worden mensen in een isoleercel geplaatst, waarbij zij binnen 24 uur worden bezocht door een psychiater van het Nederlands Instituut voor Forensische psychiatrie en vaak ook door onze eigen psycholoog. Veelal resulteert dit in uitplaatsing naar een gespecialiseerde inrichting. Het is vele jaren gelden dat er iemand in de “mechanische middelen” (dwangbuis) moest worden vervoerd. Gelukkig!’

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen