Welzorg op zoek naar autocoureur samen met race-coryfeeën

Array

Afgelopen zaterdag heeft in het Louwman automuseum in Den Haag de derde ronde plaatsgevonden van de competitie waarmee op zoek wordt gegaan naar een gehandicapte sportman of sportvrouw die als beste geschikt is om in 2012 te gaan racen in de Nederlandse Suzuki Swift Cup. Welzorg, dat een breed scala aan hulpmiddelen levert op het gebied van wonen, werken en mobiliteit, is initiator en hoofdsponsor van dit project. Maikel Loots, commercieel directeur Welzorg, ” wij willen mensen ondanks hun fysieke beperking de mogelijkheden, sensatie en spanning van het autoracen laten ervaren. Daarnaast willen we de techniek die wordt gebruikt om onze coureur te laten racen, gaan toepassen op straatauto’s.”

De zoektocht naar een geschikte coureur voor het Welzorg raceteam begon in juni 2010, toen geïnteresseerden zich konden aanmelden via een website. Het liep storm, de inschrijving werd gesloten met 150 kandidaten. Na een selectieronde waarbij de kandidaten in een brief hun motivatie moesten formuleren bleven er 34 potentiele coureurs over. Na een tweede selectieprocedure, waarbij werd gekeken naar de fysieke mogelijkheden, bleven 21 kandidaten over.

Deze racefans verschenen zaterdag voor een jury om duidelijk te maken waarom juist zij de juiste persoon zijn om in 2012, na een uitgebreide voorbereiding, hun debuut in de autosport te maken. Naast een gesprek met de jury bestond deze derde selectieronde uit een camera-interview.

De jury bestond uit autocoureur Phill Bastiaans (tevens een van de partners in dit project), autocoureur Jan Lammers, journalist Rick Winkelman en Henk Janus, als vertegenwoordiger van de Stichting Classic Wings & Wheels. Deze organisatie organiseert onder auspicien van de Rotary Club Oosterhout op 20 augustus op de luchtmachtbasis Gilze-Rijen auto- en luchtvaartevenement waarmee het Fonds Gehandicaptensport wordt ondersteund. Welzorg was in de jury vertegenwoordigd door Monique Kalkman. Zij is niet alleen Manager innovatie en participatie bij Welzorg maar was in 1984 Paralympisch kampioene tafeltennis en won in de periode 1988 – 1996 drie Paralympische gouden medailles en vier wereldtitels in het rolstoeltennis.

Uiteindelijk werden tien kandidaten gekozen die volgens de jury het beste in staat zijn om te racen maar tegelijk de mogelijkheid hebben om een voorbeeldfunctie te vervullen.

De komende twee weken ondergaan deze kandidaten een zware medische test. De vijf meest fitte kandidaten krijgen een test op het circuit. Daarna worden een winnaar en een reserve gekozen die worden klaargestoomd voor een race carrière.

De zoektocht naar een coureur voor het Welzorg Suzuki Swift raceteam wordt mogelijk gemaakt door Welzorg, Fonds gehandicaptensport, Suzuki, Wings and Wheels en Blixembosch.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen