Provincie Flevoland n gemeenten blijven samenwerken rondom jeugdzorg

Array

Alle Flevolandse gemeenten hebben met gedeputeerde Marc Witteman van jeugdzorg afspraken gemaakt over de inzet op jeugdbeleid en jeugdzorg in Flevoland in 2011.

De afspraken zijn gebaseerd op duidelijke doelen:
Als kinderen in Flevoland zorg nodig hebben, dan moet dit snel en dichtbij. Organisaties werken vanuit het principe: één kind, één gezin, één plan. Het jeugdbeleid en de jeugdzorg is op orde en er zijn geen wachtlijsten. De samenwerking tussen het Centrum voor Jeugd en Gezin en het onderwijs en de politie is geregeld. Het is belangrijk om de jeugdzorg en het jeugdbeleid nog beter op elkaar af te stemmen, zodat sneller en beter geschakeld wordt tussen lichte en zwaardere vormen van hulp.

Gemeenten brengen de nieuwe afspraken nu al in praktijk. Levert dit goede resultaten op dan kan de nieuwe manier van werken in heel Flevoland worden ingevoerd.

Sinds een aantal jaren werken gemeenten, provincie, scholen, politie en justitie in Flevoland nauw samen, met als doel: één hulpplan per gezin en niemand die nog buiten de boot valt. Minder rompslomp en kortere lijnen maken het mogelijk om sneller in te grijpen als het mis dreigt te gaan met een kind. De oorspronkelijke `kapstok’ voor de samenwerking is GAAF (Gemeenschappelijk Actieprogramma Aansluiting Flevoland).

Door deze samenwerking is de kwaliteit van de zorg op lokaal en provinciaal niveau verbeterd. Ook worden in de jeugdzorg meer kinderen voor hetzelfde geld geholpen. Het beroep op jeugdzorg begint zich in Flevoland te stabiliseren na een jarenlange forse groei. Gemeenten en provincie vinden het belangrijk om de geboekte vooruitgang vast te houden en hebben afgesproken in 2011 nog meer in te zetten op de samenwerking.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen