Acteur-schrijver Edwin de Vries: ambassadeur Astma Fonds

Array

Edwin de Vries is ambassadeur geworden van het Astma Fonds. De bekende Nederlandse acteur, regisseur en schrijver wil helpen strijden voor gezonde longen en tegen ongeneeslijke longziekten. “Dat lukt alleen als veel mensen hun steun geven. Bijvoorbeeld aan wetenschappelijk onderzoek.”

De Vries groeide op met astma en was als kind lang van huis, toen hij behandeld werd in het astmacentrum in het Zwitserse Davos. “Als kind viel het niet mee om zo lang in je eentje van huis te zijn, maar ik knapte er wel enorm van op. Voor het eerst ervoer ik hoe het was om vrij te ademen.  Nog steeds gebruikt De Vries medicijnen tegen astma. “Elke dag. Zonder medicijnen zou ik niet kunnen functioneren. Nu sta ik elke avond voor volle zalen te spelen…”

Voor het publiek zal Edwin de Vries namens het Astma Fonds vooral te zien zijn rondom campagnes of in de media, zoals bij de collecte in mei of Wereld COPD Dag in november. “Ik steun het Astma Fonds, want ik ben zelf een voorbeeld van het goede werk dat het Astma Fonds de laatste 50 jaar gedaan heeft. Ongeneeslijke longziekten moeten met alle middelen bestreden worden.

Meer dan acteur alleen
Edwin de Vries (61) is bij een groot publiek bekend als acteur op televisie, onder meer uit de serie ‘In de Vlaamsche pot’, ‘Mijn dochter en ik’ en recent ‘S1ngle’. Daarnaast is hij een ervaren acteur in het theater, met stukken als ‘Wie is er bang voor Virginia Woolf’, ‘De Pianist’ en op dit moment ‘Lente’. Minstens zo indrukwekkend is zijn carrière als scenarist voor theater (‘Soldaat van Oranje’, de musical), voor televisie (‘Mijn dochter en Ik’, ‘Meiden van de Wit’) en film (‘In de Schaduw van de Overwinning’, ‘Twee Koffers Vol’, ‘De Ontdekking van de Hemel’ en recent ‘Zomerhitte’).

Opgetogen
Michael Rutgers, directeur van het Astma Fonds, is opgetogen over het ambassadeurschap van De Vries. “Hij spreekt uit ervaring en hij spreekt veel mensen aan. Ik ben blij dat hij zich voor het Astma Fonds wil inzetten. Zijn steun helpt zeker in de strijd voor gezonde longen en tegen longziekten. Edwin de Vries is onze ambassadeur, hij is onze vriend.”

Bron: Astma Fonds

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen