NVZ, LAD en Orde van Medisch Specialisten onderhandelen over AMS

Array

Afgelopen week zijn de onderhandelingen gestart voor de CAO Ziekenhuizen (CAO Z). Voor medisch specialisten in dienstverband is relevant dat de salaris- en premieontwikkeling de CAO Z volgen. Echter drie maanden na de inwerkingtreding van de CAO Z vindt overleg plaats tussen de NVZ vereniging van ziekenhuizen (NVZ), LAD en de Orde van Medisch Specialisten (OMS) over inhoudelijke wijzigingen van de AMS.

Verrast
De OMS is verrast dat de NVZ voor de onderhandelingen over de CAO Ziekenhuizen voorstellen heeft ingediend die betrekking hebben op de AMS. ‘Het kan niet zo zijn dat vakorganisaties die totaal geen partij zijn bij de AMS-onderhandelingen, nu gaan bepalen wat de vorm en inhoud van de AMS gaat zijn’ aldus Ruben Baumgarten, voorzitter van de Kamer Dienstverband en lid van de onderhandelingsdelegatie AMS namens de OMS. ‘Als de AMS al zou moeten wijzigen dan gaan de OMS, LAD en NVZ hierover. Dat ligt in de AMS-regeling vast en daar dient eenieder zich aan te houden’. De OMS gaat uit van een omissie van de NVZ en verwacht dat de NVZ de nu ingediende voorstellen intrekt.

Overleg
Na het afsluiten van de CAO Z kan de NVZ aan de LAD en de OMS voorstellen doen om de AMS-regeling te verbeteren. Op grond van de reactie van de NVZ lijkt het erop dat zij AMS-partijen zullen voorstellen om de AMS gedurende de looptijd van de CAO Z te verlengen. Maar ook lijken zij in overleg te willen treden met de LAD en de OMS over de toekomstige vorm en inhoud van de arbeidsvoorwaarden voor de medisch specialisten in dienstverband.

De voorstellen van de NVZ voor de CAO Z zijn hier te vinden.

Bron: Orde van medisch Specialisten

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen