Tegenwicht

Array

Feiten en fabels over overgewicht van Jaap Seidell en Jutka Halberstadt
We wonen tegenwoordig in Luilekkerland. De mensheid is erin geslaagd voor een toenemend deel van de wereldbevolking voedsel in overvloed te produceren. Ruim vijfhonderd miljoen mensen hebben als gevolg hiervan nu ernstig overgewicht. De volstrekt niet duurzame leefstijl die dit mogelijk maakt, is onhoudbaar en leidt tot maatschappelijke rampen. Niet alleen raken onze natuurlijke bronnen uitgeput, ook worden steeds meer mensen chronisch ziek door overmatige consumptie. Veel mensen kunnen om fysieke, sociale of psychologische redenen geen weerstand bieden aan de overvloed en worstelen daardoor met hun gewicht. Dieten, pillen en poeders die een quick fix beloven, zijn voor hen niet de oplossing. Hoe bieden we tegenwicht aan de verleidingen om ons heen die leiden tot vetzucht en ziekte? Hoe creeren we een maatschappij die uitnodigt tot matiging?

In Tegenwicht wordt het probleem van overgewicht beschreven vanuit een wetenschappelijk en maatschappelijk perspectief. Jaap Seidell en Jutka Halberstadt analyseren de oorzaken en gevolgen van overgewicht bij volwassenen en kinderen, ontkrachten de vele mythes en misverstanden daarover en bieden oplossingen voor de toekomst. Tegenwicht is een must voor professionals in het beleid, het onderwijs en de gezondheidszorg en natuurlijk voor de mensen die zelf dagelijks vechten tegen de kilo’s.

Over het boek:
Kelly D. Brownell, hoogleraar Yale University, VS:
“Professor Seidell is one of the world’s leading experts on the prevention and management of obesity. His work is a shining example of quality and integrity, and has remarkable vision.”

Martijn B. Katan, hoogleraar Voedingsleer, Vrije Universiteit, Amsterdam:
“Wie dit boek gelezen heeft begrijpt beter dan de meeste zogenaamde experts waarom we dik worden en wat ertegen te doen is.”

Hans van Maanen, wetenschapsjournalist:
“Ik heb het met erg veel plezier gelezen — eindelijk een verstandig boek over overgewicht, zonder die stiekem verwijtende ondertoon die in andere boeken zit.”

Voor meer informatie over nog te verschijnen titels, kunt u nu ook terecht op onze website. Kijk voor de actuele verschijningslijst hier

Tegenwicht
Uitvoering: paperback, ca. 224 pagina’s
Prijs: ca. € 17,95
ISBN: 9789035135772
Verschijningsdatum: 1 april 2011

Over de auteurs:
Jaap Seidell is hoogleraar voeding en gezondheid en directeur van de afdeling gezondheidswetenschappen aan de Vrije Universiteit en het VU medisch centrum in Amsterdam. Hij is een internationaal gerenommeerd onderzoeker op zowel het gebied van de oorzaken en gevolgen van overgewicht en obesitas als de effectiviteit van overgewichtpreventie en obesitaszorg. Hij is vanwege zijn kennis een veelgevraagd adviseur van organisaties in binnen- en buitenland zoals de Wereldgezondheidsorganisatie, de Gezondheidsraad, overheden, consumentenorganisaties en organisaties van patienten en zorgverleners.
Jutka Halberstadt is psycholoog en doet onderzoek naar obesitas aan de Vrije Universiteit. Zij is tevens projectleider van het Partnerschap Overgewicht Nederland. Voorheen schreef zij als journalist onder meer voor
de Volkskrant en Psychologie Magazine over voeding, gedrag en gezondheid maar ook bredere maatschappelijke problemen.
\Voor meer informatie kunt u

contact opnemen met Ronit Palache, Uitgeverij Prometheus, telefoon: 020-6241934, e-mail: [email protected].
Voor een recensie-exemplaar kunt u mailen naar [email protected].
Uitgeverij Prometheus/ Bert Bakker
Afdeling Publiciteit
Herengracht 540
1017  CG  Amsterdam
Wilt u verwijderd worden van onze mailinglijst, stuur dan een e-mail naar [email protected]
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen