Zelfroosteren medewerkers Noord-Hollandse zorgverlener van start na succesvolle pilot

0
484

Omring kiest integraal voor RoosterWeb van Comprise
De Noord-Hollandse zorgorganisatie Omring heeft na een pilotperiode van een halfjaar definitief gekozen voor de zelfroosteroplossing  RoosterWeb van Comprise. Omring heeft vooral voor deze oplossing gekozen omdat medewerkers nu zelf via internet hun werk met hun privé-agenda kunnen afstemmen, overal waar een PC met internetverbinding staat. De uitrol is nu in volle gang om te zorgen dat in de loop van 2011 alle 5.500 medewerkers die verbonden zijn aan Omring, hun dienstrooster op deze wijze online gebruiken.

Jolanda Houtenbos, Verpleeghuismanager bij Omring, is erg positief over de nieuwe oplossing: “Omring is een organisatie van gefuseerde zorginstellingen. We hadden al ervaringen met dienstroostersystemen, maar  vonden dat de ondersteuning van ons proces te wensen overliet. Zo hechten wij veel belang aan de eigen regie van onze medewerkers. Daardoor zijn we uitgekomen op RoosterWeb van Comprise. Dat biedt ons tevens goede controle op de gewerkte uren en onregelmatigheidstoeslagen, van groot belang voor een juiste afrekening op de salarisstrook van de medewerker. RoosterWeb bevordert de tevredenheid van onze mensen en het bespaart ons veel werk. 95% van de medewerkers uit de pilot bleek positief. Dus hebben we besloten om RoosterWeb voor het einde van het jaar integraal in te voeren. Erg plezierig ook vind ik de open samenwerking met Comprise. Ze lossen dingen snel op, ze zijn duidelijk en houden zich aan de afspraken. Kortom, we weten goed waar we aan toe zijn. “

Ronald Verboven, directeur van Comprise, voegt hieraan toe: “Het complexe proces van roosteren hebben wij dankzij onze jarenlange ervaring kunnen vertalen naar een gebruiksvriendelijke zelfroosteroplossing. Dat bleek tijdens de pilot en ook nu weer tijdens de uitrol: gebruikers van Omring kunnen al na een korte uitleg zelf online aan de slag met RoosterWeb. We zijn dan ook erg blij dat Omring ons als partner heeft geselecteerd om de uitdagingen rondom complexe dienstroosters en aanverwante administraties te helpen oplossen.”

Over Comprise

Comprise is een gespecialiseerd bedrijf dat werkroosters inzichtelijk en werkbaar maakt en is de maker van RoosterWeb. Centraal in de aanpak van Comprise staan eenvoud, een continu actueel rooster en zelfroosteren. Roosteraars, medewerkers en managers hebben op ieder moment inzage in het rooster. Zij kunnen op de juiste manier hun invloed erop uitoefenen en hebben de mogelijkheid zelf mutaties online door te voeren die direct worden verwerkt in de salarisadministratie. Gecombineerd met een snelle implementatie en de bewezen kwaliteit van de oplossing heeft Comprise met RoosterWeb tienduizenden tevreden gebruikers in onder andere verpleging en thuiszorg, ambulancevoorzieningen, huisartsenposten en brandweercorpsen.

Over Omring

Omring is een maatschappelijke organisatie die zich sterk maakt voor toegankelijke zorg. Zorg die kwalitatief verantwoord, duurzaam en betaalbaar is én waarbij kleinschaligheid en de menselijke maat belangrijke uitgangspunten zijn. Met ruim 5.500 medewerkers werkzaam in de verzorging, verpleging, thuis- en kraamzorg, bedient zij het zorggebied in de regio Noord-Holland Noord

Vorig artikelSprookje of toekomstperspectief?
Volgend artikelHet gezicht van Organon bedankt alle wandelaars voor de massale opkomst!
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.