NEC toont innovatieve oplossingen voor Gezondheidszorg op Zorg & ICT

Array

NEC’s ‘Innovation for Life’ biedt oplossingen voor ‘Care and Cure’
Bezoek onze stand nr. 09.B071 tijdens Zorg & ICT 2011, Utrecht

NEC kondigt aan dat het op Zorg & ICT 2011 onder de noemer ‘Innovation for Life’ een breed spectrum geïntegreerde ICT-oplossingen zal tonen die specifiek gericht zijn op verhoging van de efficientie en kwaliteit in de gezondheidszorg. Zorg & ICT is het jaarlijkse ijkpunt voor ICT-ontwikkelingen voor de gezondheidszorg in de Benelux en vindt van 16 tot 18 maart 2011 plaats in de Jaarbeurs te Utrecht.

De geïntegreerde communicatie-oplossingen die NEC zal tonen, leveren aanzienlijke kostenbesparing en verhogen de efficiency en kwaliteit van patientgerichte zorg. Bezoekers worden door NEC bijgepraat over de nieuwste Unified Communications & Collaboration mogelijkheden, waaronder NEC’s alles-in-één UC-oplossing Business ConneCT.

De getoonde mobiliteitsoplossingen omvatten onder meer IP DECT in combinatie met geïntegreerde berichtenverkeer voor mobiele medewerkers, dat aangesloten kan worden op een breed scala externe toepassingen zoals semafoon-, verpleegoproep-, brandalarm- en gebouwbeheersystemen en workflowmanagement. Een andere mobiliteitsoplossing is Locatie detectie, dat de veiligheid van personeel en patienten waarborgt, terwijl contact center oplossingen efficiente en kosteneffectieve behandeling van klantencontacten zekerstellen.

Kees van Donk, directeur Hospitality & Healthcare bij NEC Unified Solutions, stelt: “Voor alle zorgverleners is het een uitdaging om ondanks de krappe budgetten continu de kwaliteit van de zorg voor patienten te verbeteren en tegelijkertijd de efficiency te verhogen. Met onze ruime ervaring in de gezondheidszorg hebben wij een volledig portfolio innovatieve oplossingen die zorginstellingen helpen om precies dat te bereiken, ongeacht of dit ziekenhuizen, rusthuizen, zorgcentra of artsenpraktijken zijn. En hier op Zorg & ICT tonen we veel van onze mogelijkheden.”

Het brede aanbod van NEC wordt verder onderstreept met diverse modellen uit haar uitgebreide serie professionele display-oplossingen voor ziekenhuizen. NEC voorziet in de groeiende behoefte aan displays in de gezondheidszorg met een scala aan beeldschermen, vari?rend van LCD-monitoren speciaal ontworpen voor nauwkeurige medische diagnose (mammografie, radiologie, oncologie enz.), standaard monitoren voor administratieve diensten en projectoren voor les- en vergaderruimtes op groot formaat, tot grote informatie-displays die bezoekers wegwijs maken in het ziekenhuis.

Christopher Parker, Product Line Manager Professional Displays bij NEC Display Solutions, voegt toe: “De zorgsector is een van die marktsegmenten waar men behoefte heeft aan zeer uiteenlopende display-oplossingen. Het unieke aan NEC is dat wij over de volle breedte in de totale behoefte kunnen voorzien, vanuit een en dezelfde leverancier, met alle voordelen van dien.”

Opslag en virtualisatie oplossingen die getoond worden waarborgen continuïteit en betrouwbaarheid in kritieke omgevingen zoals de gezondheidszorg. Met NEC desktop virtualisatie-oplossingen kunnen patientendossiers nu worden geraadpleegd terwijl men mobiel is. De bijbehorende NEC infrastructuur en middleware oplossingen garanderen een hoog niveau van beschikbaarheid van gevoelige data. NEC’s Fault Tolerant Servers en ExpressCluster bieden een eenvoudige oplossing voor de groeiende vraag naar optimale beschikbaarheid van bedrijfskritische applicaties (zoals patientendossiers, hulpdiensten, de distributie van medicijnen).

“Verschillende algemene en academische ziekenhuizen in heel Europa vertrouwen al op NEC. De vele implementaties in ziekenhuizen bevestigen niet alleen kostenbesparingen, maar ook een betere kwaliteit van de dienstverlening, tot 75% energiebesparing en 99,999% bedrijfsbeschikbaarheid”, zegt Thierry Gaeremynck, Area Sales Manager Benelux bij NEC IT Platform Solutions.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen