Bijna vier ton in 2010 gedoneerd aan het Ronald McDonald Kinderfonds

Array
Gasten van de McDonald’s hebben in 2010 bijna vier ton aan kleingeld gedoneerd aan het Ronald McDonald Kinderfonds. Dat is zeventien procent meer dan een jaar eerder. Bij het afrekenen bij de McDonald’s kunnen gasten kleingeld doneren in een glazen collectebusje op de counter. Vandaag meldde RTL overigens dat de sympatieke clown uit de McDonald’s gaat verdwijnen omdat deze niet meer pas in het huidige beeld van de keten.

De totale jaaropbrengst over 2010 bedraagt 399.357 euro. In 2009 was dit 340.118 euro. McDonald’s wijt de grote stijging onder meer aan het vaker legen van de collecteboxen. Dit gebeurt nu structureel door vrijwilligers van de Ronald McDonald huizen.

‘In de praktijk blijkt dat mensen eerder geneigd zijn een donatie te doen in een legere collectebox dan in een goed gevulde. Daarnaast is er in 2010 aan gewerkt om in alle McDonald’s restaurants voldoende collecteboxen neer te zetten en zijn de boxen voorzien van een nieuwe slogan,’ aldus McDonald’s in een persverklaring.

Marc van den Tweel, directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds, is heel blij met de opbrengst. ‘Het bewijst dat veel kleine beetjes een groot verschil kunnen maken.’

Bijdrage franchisenemers
De hamburgerketen is al sinds 1981 hoofdsponsor van het Ronald McDonald Kinderfonds. Naast de collecteboxen doet McDonald’s Nederland jaarlijks een vaste bijdrage aan het kinderfonds en staan franchisenemers een vast percentage van hun omzet af aan het goede doel.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen