Drs. A.G. Kloet neemt afscheid als lid van de Raad van Bestuur St. Antonius Ziekenhuis

Array

Op 1 mei 2011 zal drs. A.G. (Ad) Kloet zijn werkzaamheden als lid van de Raad van Bestuur van het St. Antonius Ziekenhuis vanwege pensionering beeindigen. Ad Kloet is in maart 1997 begonnen als bestuurder, aanvankelijk als parttime (50%) interim directeur patientenzorg in het toenmalige Oudenrijn Ziekenhuis. Daarnaast was hij alsnog werkzaam als uroloog en lid van de Medische Staf van het Oudenrijn Ziekenhuis.

Later (juli 1998) werd hij directeur patientenzorg van het Mesos Medisch Centrum, ontstaan na de fusie tussen het Oudenrijn Ziekenhuis en het Overvecht Ziekenhuis. Hij bleef overigens tot begin 2001 ook nog werkzaam als uroloog. Per 2001 werd hij fulltime directeur patientenzorg van Mesos Medisch Centrum.

In 2002 werd Ad Kloet lid van de Raad van Bestuur van de AntoniusMesosGroep. Hij stond daarmee aan de wieg van de concernvorming tussen het St. Antonius Ziekenhuis en Mesos Medisch Centrum. Vanaf 1 januari 2008 is Ad Kloet lid van de Raad van Bestuur van het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht/Nieuwegein. Daarmee is hij tot dusverre het langstzittende lid van de Raad van Bestuur.

Ad Kloet heeft op innemende wijze leiding gegeven aan onze organisatie, waarbij hij in korte tijd mede vorm heeft gegeven aan twee fusies. Hij heeft zich daarnaast ook ingezet voor de nieuwbouw in Utrecht Leidsche Rijn en de samenwerking met de 1e lijn en de transmurale centra in de regio Utrecht en omgeving.

Ad Kloet kijkt met gepaste trots terug op deze lange periode: “Bijzonder was het fusieproces in eerste instantie tussen de ziekenhuizen Oudenrijn en Overvecht tot Mesos Medisch Centrum en later het fusieproces van Mesos met het St. Antonius. Ik ben trots dat deze fusieprocessen succesvol verlopen zijn en dat deze hebben geleid tot de uitstekende kwaliteit van zorg in het huidige St. Antonius Ziekenhuis Utrecht/Nieuwegein. Ook de uiteenlopende culturen van Mesos en Antonius zijn inmiddels goed op elkaar afgestemd; men heeft veel van elkaar geleerd. Ik waardeer de open relatie tussen de Raad van Bestuur en de Medische Staf in het bijzonder. Verder biedt de nieuwbouw in Utrecht Leidsche Rijn grote kansen voor het ziekenhuis in de regio Utrecht.”

Bron: St. Antonius Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen