Eliane Thewessen treedt toe tot Raad van Toezicht Jeroen Bosch Ziekenhuis

Array

Mevrouw E.A.P.M. Thewessen, arts, is per 1 januari 2011 toegetreden tot de Raad van Toezicht van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.Mevrouw Thewessen is lid van de Raad van Bestuur van de stichting De Riethorst Stromenland. Eliane Thewessen volgt Armand Martens op, die per 1 januari statutair is afgetreden.
Als lid van de Raad van Toezicht heeft mevrouw Thewessen een algemeen toezichthoudende taak over het beleid dat gevoerd wordt door de Raad van Bestuur. Binnen de Raad van Toezicht vervult zij de rol van lid van de kwaliteitscommissie. Mevrouw Thewessen beschikt over bestuurlijke ervaring mede dankzij haar werkzaamheden als lid van de Raad van Bestuur in het Groene Hart Ziekenhuis te Gouda. Kwaliteit van zorg, richtlijn- en normontwikkeling en kwaliteitstoetsing lopen dan ook als een rode draad door haar curriculum. Tevens is zij actief als Bestuurslid van de Stichting STEM (Sterven op je Eigen Manier) en als auditor betrokken bij ziekenhuisbrede accreditaties van NIAZ (Het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg).
Raad van Toezicht
De Raad van Toezicht is het toezichthoudende orgaan van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Hij houdt integraal toezicht op het beleid van de Raad van Bestuur en op de algemene zaken binnen de stichting Jeroen Bosch Ziekenhuis. Leden worden benoemd voor een periode van vier jaar en kunnen voor nog een termijn van vier jaar worden herbenoemd.

Jeroen Bosch Ziekenhuis
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s- Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patiënt, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis betrekt in 2011 een nieuw gebouw en wil dan het meest patiëntgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn onder andere Oncologie, Minimaal invasieve chirurgie, Moleculaire Diagnostiek en Interventiecardiologie.

Recente artikelen