Gevoelige nederlaag MSD rond overname Organon: Merck komt afspraken niet na

Array

MSD heeft de overeenkomst met OR, Raad van Commissarisen en vakbonden geschonden
Het besluit van de rechtbank in Amsterdam is een gevoelige nederlaad, de rechter bepaalde dat Merck het besluit tot niet verder onderhandelen met overnamekandidaat ‘Partij X’ alsnog ter advies moet voorleggen aan Raad van Commissarissen, Ondernemingsraad en vakbonden. Merck moet hierbij volledige openheid van zaken geven. En dat kon nog wel eens een gevoelig punt worden dat de rechter heeft bepaald dat Merck de afspraken met Raad van Commissarissen, OR en vakbonden heeft geschonden. Merck gaf vorige week tegenover de rechtbank aan dat acceptatie van het bod een verliespost van ruim $700 mln zou opleveren, tegen circa $150 mln als Organon zou worden gesloten. En met die cijfers waren RvC, OR en vakbonden het oneens. De calculaties van de strijdende partijen lagen fors uit elkaar. Als de Raad van Commissarissen, OR en de vakbonden kunnen aantonen dat hun calculaties kloppen, lijkt er weer hoop voor de Osse farmaceut. De rechtbank besloot niet dat Merck het overnamebod van de externe partij moet accepteren maar de rechter biedt wel ruimte om de uitkomst alsnog te bespreken en eventueel te herzien. Merck moet dan in elk geval de vertegenwoordigers van de Raad van Commissarissen, de Ondernemingsraad en de vakbonden (Advisory Body) van de juistheid van hun besluit overtuigen.

De rechtbank behandelde vorige week vrijdag het kort geding van de Raad van Commissarissen, vakbonden en de ondernemingsraad van het voormalige Organon tegen moederbedrijf Merck. Ze eisten dat Merck de afgebroken overnamegesprekken een tweede kans geeft en die opening wordt dus ook door de rechter gebonden. In Oss staan vele honderden banen op de tocht.
Op 1 september 2010 werd een akkoord bereikt waarin stond hoe werd omgegaan met overnamekandidaten en voorstellen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen