Westfriesgasthuis eerste Nederlandse ziekenhuis met Avanade ERP voor de Gezondheidszorg

Array

Avanade heeft recentelijk haar ERP-oplossing voor de Gezondheidszorg geïmplementeerd bij het Westfriesgasthuis, een algemeen ziekenhuis in Hoorn. Hiermee is het Westfriesgasthuis het eerste ziekenhuis in Nederland dat het ERP-systeem Microsoft Dynamics AX gebruikt. Met de eerste basisimplementatie beschikt het ziekenhuis over een geïntegreerd systeem voor de processen Inkoop, Logistiek en Financien en kan het  gebruik maken van ruime integratiemogelijkheden met diverse andere systemen, waaronder die van Microsoft. Dit is belangrijk omdat dit dubbele invoer van gegevens voorkomt en de kwaliteit van data garandeert. Tevens hebben de gebruikers eenvoudig vanuit één scherm toegang tot alle functies, rapporten en queries die ze nodig hebben voor de uitoefening van hun werk. Met deze ERP-oplossing kunnen handmatige stappen in de werkprocessen worden verwijderd wat de efficientie verhoogt.

“Wij zijn erg trots dat we een passende gezondheidszorgoplossing hebben gebouwd met Microsoft Dynamics AX”, zegt Karin Pallast, Health Solution manager bij Avanade Nederland. “Deze oplossing is een voorbeeld van onze kennis van de gezondheidszorg in combinatie met onze expertise op het gebied van Microsoft Dynamics AX. We hebben voor dit project onze krachten gebundeld met Accenture. Mede dankzij haar diepgaande kennis van de health branche en project delivery hebben we dit mooie resultaat bereikt. Deze oplossing helpt ziekenhuizen met het verbeteren van hun efficiency en performance en reduceert kosten, wat essentieel is voor de instellingen die te maken hebben met krimpende budgetten.”

Pallast vervolgt: “Deze implementatie is een goede basis voor verdere uitbreidingen. Zo starten we binnenkort met een integratie van patientenlogistiek met goederenlogistiek. Het Westfriesgasthuis streeft ernaar om naar twee systemen te gaan: het ziekenhuisinformatiesysteem en Avanade ERP voor de Gezondheidszorg. Deze twee systemen moeten samen alle processen af gaan dekken voor het Westfriesgasthuis.”

Pieter Vroon, manager Financien en Zorgadministratie bij het Westfriesgasthuis, zegt: “Avanade ERP voor de Gezondheidszorg geeft ons een eenvoudige procesondersteuning en uitgebreid inzicht in de voortgang van de operationele processen, waardoor wij deze processen effectief kunnen beheren. Onze afdelingen, waaronder financieel, goederen- en patientenlogistiek, zijn goed met elkaar geïntegreerd en werken nu eenvoudig samen. De standaardoplossing vereenvoudigt operationele processen en reduceert onnodige kosten. Daarnaast is de TCO laag en maakt de Microsoft look and feel de applicatie vertrouwd voor onze eindgebruikers.”

De verwachting is dat na deze succesvolle implementatie meerdere Nederlandse ziekenhuizen zullen volgen. Een aantal ziekenhuizen is al zijdelings betrokken bij het project en zal zich, nu het Westfriesgasthuis operationeel is met het systeem, bij het Westfriesgasthuis verder orienteren.

Bron: Avenade

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen