Verloskundigen en kraamverzorgende werkten vroeger beter samen, ja toch?

Array

In de drie genoemde focusgroepen (zie berichten hierboven) kwam het beeld naar voren dat vóór de invoering van marktwerking in de kraamzorg de samenwerking tussen verloskundigen en kraamverzorgenden beter was. Immers, toen werkten verloskundigen samen met een vaste groep ‘kramen’. Er waren warme overdrachten mogelijk. Preventie en vroegtijdige signalering van opvoed- en opgroeiproblemen lukten toen makkelijker.

Mijn vragen aan u, beste lezer, zijn de volgende:
1. klopt dit volgens uw ervaring?
2.  kent u evaluatie-onderzoeken van vóór de marktwerking die dit beeld bevestigen?
3. kent u wijken, dorpen of regio’s waar de aloude samenwerking nog steeds bestaat? 

Wilt u u antwoord sturen naar ondergetekende op [email protected]? Tot zover dit bericht. Op 22 maart start de Masterclass leiding geven in en rond Centra voor Jeugd en Gezin. Die omvat twaalf bijeenkomsten van 15.00 ‘ 19.00 uur en eindigt op 5 juli. Dan komen de methodiek van focusgroep raadpleging ook aan de orde. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor deze Masterclass. ‘Wilt u in korte tijd u kennis over CJG’s up to date maken? ‘Wilt u uw opvattingen toetsen aan die van collega’s elders in Nederland? Surf dan naar www.unitzorginnovatie.nl klik door op ‘Masterclasses’, lees de prachtige brochure en meld u aan.

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen