Zorginstellingen besparen op e-learning door samen te werken

Array

Leren in de zorg kan goedkoper als instellingen samen werken bij het maken van content
De drempel om een elektronische leeromgeving in te richten kan sterk verlaagd worden. Veel zorginstellingen willen wel, maar zien op tegen de kosten van content en het maken ervan. Daarnaast weten veel HR- en opleidingsmanagers niet wat er zoal te krijgen is op e-learning gebied. Daar komt nu verandering in via het samenwerkingsplatform ZorgSucces.

Samen content maken en ruilen
Op het on-line uitwisselingsplatform ZorgSucces (www.zorg-succes.nl) kunnen ziekenhuizen en zorginstellingen hun zelf gemaakte elektronische content uitwisselen. Het platform is speciaal ingericht om content te ruilen. In de praktijk blijkt namelijk dat veel instellingen dezelfde scholingsbehoefte hebben. Zij kunnen dus prima van elkaars content gebruik maken.

“In de loop van de tijd zagen we dat alle ziekenhuizen dezelfde content-behoefte hadden. Sommigen van ons hebben inmiddels zoveel ervaring met het inrichten van leerprocessen, dat we die kennis en kunde willen hergebruiken. We hebben PAT Learning Solutions gevraagd om daarvoor een uitwisselingsplatform te bouwen. We zijn dan ook erg blij dat ZorgSucces nu gelanceerd wordt. Dit gaat ons veel tijd en geld besparen. Daardoor kunnen we ons richten op andere leerprocessen.”, aldus Bas Frederiks van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Roadshow
Vier weken na de introductie zijn er 22 modules beschikbaar en staan er nog 180 op de planning om op korte termijn toe te voegen. Daarnaast ondersteunt een LinkedIn groep het initiatief en is er een roadshow die Rotterdam, Tilburg, Utrecht en Zwolle aandoet. Tijdens deze roadshow, die speciaal voor HR- en opleidingsmanagers in de zorg is opgezet, kunnen zorginstellingen zich aansluiten en delen instellingen hun praktijkervaring. Inschrijven kan via http://www.zorgsuccesroadshow.nl. ZorgSucces is een initiatief van PAT Learning Solutions, marktleider e-learning in de zorg.

Over PAT Learning Solutions
PAT Learning Solutions helpt haar klanten al 25 jaar met oplossingen voor leren, ontwikkelen en veranderen in organisaties. PulseWeb is een in eigen beheer ontwikkelde elektronische leeromgeving die het hele e-learning en blended learning proces begeleidt. Met de uitgebreide kennis en ervaring rondom leren, adviseert PAT Learning Solutions haar klanten over het effectief en efficient inrichten van leerprocessen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen