Cordaan geschokt door brute overval

Array

De Raad van Bestuur van zorgorganisatie Cordaan is geschokt door de gewapende overval op een huis voor jong volwassenen in Amsterdam. Bij de overval, maandagochtend in locatie Foyer Bos en Lommer, raakte een bewoner licht gewond.

Eelco Damen, voorzitter van de Raad van Bestuur van Cordaan: ‘Wij zijn geschokt door de brute overval. Clienten en een medewerker zijn bedreigd met een vuurwapen. Eén bewoner is licht gewond geraakt. Veiligheid staat bij ons hoog op de agenda, maar we willen wel een open en toegankelijke instelling blijven. Cordaan is immers diep geworteld in de wijken.’

Volgens directeur Manuelle Moens van de Foyer was zowel de politie als de ambulance en de eigen crisisdienst van Cordaan snel ter plekke. ‘Alle hulpverleners waren kort na de overval aanwezig. Onze clienten en de medewerkers zijn uitstekend opgevangen.’
De Amsterdamse wethouder zorg Eric van der Burg heeft telefonisch contact opgenomen met Cordaan om zijn betrokkenheid te tonen. Van der Burg heeft zijn afschuw uitgesproken over de overval op ‘kwetsbare mensen die op zorg zijn aangewezen’.
De twee overvallers hebben een zeer klein bedrag buitgemaakt en zijn er te voet vandoor gegaan. Ze zijn nog voortvluchtig. De politie is op zoek naar getuigen.

Over Cordaan
Bij Cordaan zetten 9000 medewerkers en 2200 vrijwilligers zich dagelijks in voor 20.000 clienten. Cordaan is werkzaam in de sectoren geestelijke gezondheidszorg, verpleging en verzorging, verstandelijk gehandicaptenzorg en thuiszorg in Amsterdam en omgeving.

Bron: Cordaan

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen