Siemens Healthcare versterkt de zorg ICT business

Array

Cor Rumping benoemd als Director IT Healthcare bij Siemens Nederland
Cor Rumping is bij Siemens Healthcare benoemd als Director IT Healthcare. Hij wordt verantwoordelijk voor de IT business in de Healthcare sector. Hiervoor was hij hoofd productmanagement en development bij iSOFT. Met ruim 15 jaar ervaring in de zorg ICT bij diverse ZIS/EPD (Ziekenhuis Informatie Systemen / Elektronisch Patienten Dossier) leveranciers, zoals Shared Medical Systems, Siemens en iSOFT haalt Siemens een ervaren IT expert en marktkenner binnen.

Cor Rumping is eerder bij Siemens in de rol van productmanager verantwoordelijk geweest voor de marktintroductie van het Siemens EPD en heeft daardoor veel kennis van het portfolio. Siemens zet sterk in op de zorg ICT markt en is ondertussen goed gepositioneerd. Het Siemens portfolio is modulair van opbouw waardoor ingespeeld kan worden op iedere marktvraag op het gebied van ERP, ZIS en EPD.

De introductie van een nieuwe generatie EPD vergt een jarenlange voorbereiding en een substantiele inspanning op het gebied van Nederlands specifieke functionaliteit en implementatie. Siemens heeft de afgelopen jaren samen met klanten die aanloopfase doorlopen, waarna de meerwaarde van het Siemens EPD, onder andere op het gebied van intelligente workflow ondersteuning, zichtbaar is geworden. Van die opgedane ervaring gaan andere ziekenhuizen, die voor het Siemens EPD kiezen, profiteren.

“Wij zijn ervan overtuigd dat de komst van Cor Rumping een sterke impuls geeft aan de inzet en optimalisatie van onze IT oplossingen bij zowel onze huidige als nieuwe klanten”, zegt Kees Smaling, directeur Siemens Healthcare.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen