Nanotechnologie stelt niet veel voor?

Array

Nanotechnologie werkt met het modificeren vaan zeer kleine deeltjes. Toepassingen voor de gezondheidszorg betreffen bijvoorbeeld het verwerken van bestaande geneesmiddelen in maaltijden, het inbrengen van eetbare software in de darm,  het inbrengen van Twitter-implantatie om vitale functies altijd te meten, een persoonlijke grieptest met fluorescerende bacillen en de steunkous (nanosok) die zichzelf stukje voor stukje omhoog trekt met energie die de sok uit het been haalt.

Tijdens het genoemde Robuustcongres (zie bericht hierboven) stond op het parkeerterrein van het Evoluon de NANO supermarkt, een omgebouwde bus. Ondergetekende bezocht de bus en raakte niet onder de indruk van de toepassingen voor de gezondheidszorg.  Deze innovatieve technologie lijkt mij niet de kosten- en arbeidsbesparingen op te leveren die de  gezondheidszorg zo nodig heeft. Misschien trek ik een te snelle conclusie na één bezoekje. Ben jij nano-expert?  Wilt u een positiever beeld schetsen? Stuur jij mij dan een mail naar [email protected].

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen