Verandermanagement is een vak

Array

Op 7 maart (zie ook  www.unitzorginnovatie.nl doorklikken op ‘Nieuwsbrieven’) stond op deze site het bericht ‘Olievlekwerking ontbreekt bij internetspreekuur’. Ik verbaasde mij erover, dat acht neurologen niet het goede voorbeeld volgden van twee collega’s in hun maatschap met een succesrijk internetspreekuur. Inspecteur gezondheidszorg Sylvia van der Lans is niet verbaasd over die acht van de tien die niet volgt.

Zij mailt: ‘Naar mijn persoonlijke schatting heeft 75 tot 80% van de mensen moeite met veranderingen. En degenen die dat niet hebben zitten op uw en mijn posities en in het management. Veranderen is ook een vak, verandermanagement heeft aandacht nodig. En de grootste kans van slagen is als de leiding vindt en zegt dat het moet en dat processen zo worden ingericht dat het ook kan, de ondersteuning in orde is en mensen in het begin wat extra tijd krijgen om te leren en te wennen. Niet gemakkelijk, wel heel goed mogelijk.’

Guus Schrijvers
Noot redactie:
Guus Schrijvers is Hoogleraar Public Health, in het bijzonder Structuur en Functioneren van de Gezondheidszorg
Julius Centrum voor Gezondheidswetenschappen en Eerstelijnsgeneeskunde
Universitair Medisch Centrum Utrecht
E-mail: [email protected]

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen