ING schenkt kunst aan Bernhoven

Array

ING gaat een klein deel van haar kunstcollectie aan Nederlandse zorginstellingen schenken. “Door de nieuwe inrichting van onze kantoren hebben we minder ruimte om kunstwerken ten toon te stellen. We vinden het belangrijk dat de publieke functie van de kunst behouden blijft. Zorginstellingen bieden een perfect podium voor kunst, voor zowel patienten als medewerkers. Bovendien wijst onderzoek uit dat kunst bevorderend kan werken op het genezingsproces.”, aldus Annabelle Birnie, directeur van ING Art Management.

De kunstcommissie van Bernhoven heeft 20 verschillende grafische kunstwerken ontvangen: etsen, houtsnedes en litho’s in een gelimiteerde oplage. De ING heeft met 20.500 werken de grootste bedrijfskunstcollectie van Nederland. Met deze kunstcollectie wil de ING kunst toegankelijk maken voor een breed publiek. Uitgangspunt is dat kunst kan bijdragen aan een stimulerende (werk)omgeving en het creatieve denken van mensen kan bevorderen. Die visie sluit aan op de gedachte van de kunstcommissie van Bernhoven dat kunst een helende werking moet hebben en voor een breed publiek toegankelijk moet zijn. Kunst moet bijdragen aan het welbevinden van patienten, bezoekers en medewerkers.

De schenking van ING is het komende half jaar te zien in de beide personeelsrestaurants van het ziekenhuis. Uiteindelijk vinden de kunstwerken straks een definitieve plek in het nieuwe ziekenhuis.

Recente artikelen