De cao-dokter houdt spreekuur

Array

Van 23 maart tot 15 april zal de cao-dokter 25 ziekenhuizen in heel Nederland bezoeken. De cao-dokter is een initiatief van Abvakabo FNV. Het eerste spreekuren is woensdag 23 maart in Leidschendam. De medewerkers in de ziekenhuizen kunnen, zonder afspraak, met al hun vragen over de cao bij de cao-dokter terecht. De cao-dokter bezoekt de ziekenhuismedewerker in het kader van de lopende cao-onderhandelingen.

Veelgestelde vragen
Abvakabo FNV verwacht dat de meeste vragen aan de cao-dokter gaan over contracten, roosters, onregelmatige diensten, recht op scholing, reiskosten en loon. De cao-dokter is een vakbondsbestuurder of jurist van Abvakabo FNV. De cao-dokter zal de ziekenhuismedewerkers desgevraagd ook op de hoogte brengen van de laatste stand van zaken rondom de cao-onderhandelingen.

Voortgang cao-onderhandelingen
Er is inmiddels drie keer onderhandeld met de werkgevers over de nieuwe cao. Voor Abvakabo FNV zijn scholing en ontwikkeling van medewerkers, goede afspraken over roosters en diensten, reiskosten en loon de belangrijkste gesprekspunten. Uit onderzoek van de vakbond blijken onder de medewerkers vooral deze thema’s te leven. Daarnaast vindt Abvakabo FNV het van groot belang dat met het op handen zijnde tekort aan personeel, de cao voldoende aantrekkelijk is om het huidige personeel te behouden en nieuwe mensen aan te trekken.

Op 30 maart wordt er verder onderhandeld over de cao. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuiswerkgevers (NVZ) zal die dag komen met een voorstel. De cao ziekenhuizen geldt voor 190.000 werknemers.

Recente artikelen