Ervaringen spoedpatiënten: vele studies mogelijk tegen lage kosten

Array

Het vragenlijstonderzoek onder 3008 spoedpatienten van twaalf ziekenhuizen (zie bericht hierboven)  biedt tal van kansen voor het beantwoorden van nieuwe onderzoeksvragen. Ik som er zes op: 1. Wat zijn de ervaringen van de zeer ernstige patienten die onmiddellijk of binnen een uur geholpen moeten worden? 2. Verschillen de ervaringen van spoedpatienten op SEH’s met en zonder SEH-artsen van elkaar? 3. Verschillen de ervaringen van spoedpatienten op SEH’s overdag, ’s-avonds en ’s-nachts? 4. Verschillen de ervaringen van (ouders met) kinderen, volwassenen en ouderen van elkaar? 5. Verschillen de ervaringen van allochtonen en autochtonen van elkaar? 6. Verschillen de ervaringen van spoedpatienten op drukke en stille SEH’s van elkaar?

Het ontbreekt Julius promovendus drs. Nanne Bos aan tijd om al deze vragen grondig te beantwoorden. De statistische data lenen zich wel daarvoor. Ondergetekende is graag bereid tegen kostprijs deze zogeheten secundaire analyses uit te laten voeren. Zijn er lezers werkzaam bij VWS, inspectie, grote ziekenhuizen, zorgverzekeraars, patientenorganisaties en adviesbureaus die deze vragen over het totale bestand (met anonimiteit van de betrokken ziekenhuizen) beantwoord willen hebben? Neem dan contact op met de secretaresse van ondergetekende, Annet Esser, via [email protected].

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen