Ria Bremer overhandigt het boek Sam aan Jetta Klijnsma (PvdA)

Array

Sam Galesloot Sam  Sam Galesloot photoOp dinsdag 29 maart 2011 vindt de landelijke manifestatie VN-verdrag Waarmaken plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Tijdens de manifestatie draait alles om gelijke mensenrechten voor mensen met een beperking. Ria Bremer zal die dag haar boek Sam overhandigen aan Jetta Klijnsma (PvdA).

Sam Galesloot leed sinds zijn derde levensjaar aan een progressieve spierziekte waardoor hij blind en doof werd en niet meer kon lopen of zelfstandig ademen. De artsen gaven hem een paar maanden. Dat was het moment waarop Ria Bremer hem leerde kennen. Maar het ondenkbare gebeurde: Sam bleef leven. Sam werd volwassen, ging studeren en Ria Bremers documentaire maakte hem tot een BN’er, die veel mensen inspireerde. In het boek Sam, dat sinds een maand in de winkels ligt, schrijft Bremer over haar bijzondere tijd met Sam en over haar rol als journalist.

De aangrijpende documentaire die Ria Bremer maakte, zorgde ook voor een landelijke discussie over kwaliteit van leven en wie daarover beslist. Sam zelf was er heel duidelijk in: hij gaf zijn leven een dikke 9,4 en nam zijn eigen besluiten.

Manifestatie 29 maart
Het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking kwam in 2006 al tot stand, maar geldt nog steeds niet in Nederland! Het verdrag zegt dat mensen met een beperking niet buiten de maatschappij geplaatst mogen worden. Zolang dit verdrag niet door Nederland bekrachtigd wordt, kunnen mensen met een beperking zich in ons land niet beroepen op deze mensenrechten. Geef daarom deze mensenrechten jouw stem en kom 29 maart naar de manifestatie in de Jaarbeurs in Utrecht.

Sam Galesloot had volgens de artsen geen kwaliteit van leven meer: vijf jaar oud, doof en blind, en uiteindelijk gebonden aan een rolstoel en een beademingsapparaat. Een paar maanden gaf men hem. Maar het leven van Sam ging door, hij werd volwassen en bleef iedereen verbazen. Ria Bremer vertelde zijn verhaal in de gelijknamige documentaire.Het boek Sam is Ria’s persoonlijke verhaal. Zij laat zien hoe zij de negentien jaar aan de zijlijn van Sam’s leven heeft ervaren.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen