Astrid Joosten in De Tegenaanval

Array
Dit is een origineel bericht van Nationaal Epilepsie Fonds
Astrid Joosten, presentatrice, vinoloog en al jarenlang ambassadeur van het Nationaal Epilepsie Fonds (NEF) gaat in ‘De Tegenaanval’. En wel door het geven van exclusieve masterclasses vinologie aan bedrijven die daarvoor een donatie willen doen aan het NEF. De Tegenaanval is de nieuwe campagne van het NEF. Dit fonds zet zich al meer dan honderd jaar in voor de epilepsiebestrijding en voor een goede begeleiding en behandeling van mensen met epilepsie.De Tegenaanval
De Tegenaanval is een initiatief waar mensen met epilepsie, familie, vrienden, kennissen, collega’s, artsen en vrijwilligers samen de strijd aangaan tegen epilepsie. Het NEF moedigt iedereen aan om op zijn eigen manier geld in te zamelen. Door te sporten, via een hobby, met organisatorisch of creatief talent: iedereen kan iets doen voor 120.000 mensen met epilepsie.

Masterclass vinologie en andere acties
Op de motor naar de poolcirkel, als lokale dj verzoekplaatjes draaien of de zolder leegha-len voor de rommelmarkt. Dit is slechts een greep uit de acties die inmiddels in het kader van De Tegenaanval zijn gestart. Astrid weet welke invloed epilepsie op iemands leven kan hebben en heeft daarom besloten zelf ook een actie te starten. Zij gaat dit jaar drie masterclasses geven aan bedrijven. In een masterclass, inclusief proeverij, leren de deel-nemers de basisprincipes van wijn. Vervolgens maakt Astrid een vinologische schets van een bedrijf. Elk bedrijf heeft een corporate identity, karaktereigenschappen en een historie. Dat geldt ook voor elke druif en elke wijn. In samenspraak met het bedrijf kan op deze manier een wijnportret worden geschetst van het bedrijf of product. Zo ontstaat een inte-ressante en gezellige bijeenkomst voor een managementteam of relaties.

Actiewebsite
Op de website van De Tegenaanval kan iedereen een eigen actiepagina aanmaken, zich aansluiten bij een actie of een actie sponsoren. Astrids actie is ook op www.detegenaanval.nl te vinden. Op de website wordt de totale opbrengst bijgehouden en zijn ook de streefbedragen en gerealiseerde bedragen per actie te zien. De opbrengst van De Tegenaanval wordt gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, hulp-verlening en aangepaste vakantiereizen voor mensen met epilepsie.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen