Braassemermeer en Sailability varen met artsen

Stichting Sailability Nederland organiseert zeildagen voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Dat doet de stichting niet zelf, maar daarvoor wordt samengewerkt met watersportverenigingen in Nederland. Een nieuwe vereniging die zich hierbij heeft aangesloten is Braassemermeer in Roelofarendsveen.

Voor wie is dit van belang om te weten?
Uiteraard voor de mensen met een beperking zelf. Als je denkt dat het vanwege een te grote beperking niets voor jou is, dan heb je ongelijk. Kijk maar op onze website naar de ervaringen van mensen die in onze boten zeilen: www.sailability.nl/zeilervaringen. Deelnemers kunnen de volgende data vast in hun agenda’s reserveren: 4 en 12 juni; 2 en 17 juli. En bij voldoende belangstelling ook nog data in augustus en september. Op de website van Stichting Sailability en de website www.braassemermeer.nl vind je hierover meer informatie.

Behandelaars
Ook voor de begeleiders, behandelaars, therapeuten, artsen, revalideerders en andere professionals en belangstellenden uit de omgeving van mensen met een beperking. Zij kunnen immers de mensen met een beperking stimuleren aan de zeilactiviteiten deel te nemen. Het is leuk! Het stimuleert het zelfvertrouwen! Het is een moment van ultieme onafhankelijkheid en vrijheid! Dus aan te bevelen. Zelfs mensen met een hoge dwarslaesie en andere zware beperkingen kunnen zeilen. 16 april a.s. organiseert de Braassemermeer, samen met Stichting Sailability een dag voor âbehandelaarsâ, waarmee de bovenvermelde groepen worden bedoeld. Kom kijken hoe het werkt om mensen goed te kunnen stimuleren en doe zelf ervaring op met onze boten.

Vrijwilligers
Voor vrijwilligers. Hoewel de deelnemers zelf zeilen, is hulp bij het organiseren en uitvoeren van groot belang. Zonder vrijwilligers kan het dus niet. Wilt u mensen met een beperking helpen om die momenten van ultieme vrijheid en onafhankelijkheid te laten beleven, kom ons dan helpen bij de organisatie en de uitvoering. Om de continuïteit te kunnen garanderen is er per locatie een groep van 10 tot 15 vrijwilligers nodig. Daarvoor word je als vrijwilliger, per seizoen, ongeveer 3 zaterdagen of zondagen ingeroosterd om te helpen. Spreekt het je aan en je wilt er meer over weten, kijk dan even op de site van Stichting Sailability: www.sailability.nl/vrijwilligers/65. Vrijwilligers of mensen die dat overwegen te worden, zijn ook van harte welkom op 16 april bij WV Braassemermeer.

Opgeven?
Dat kan bij:
Dhr. Jan de Vreede
Jachthaven Noorderhem – Noorderhem 2
2371EC Roelofarendsveen
Telefoon clubhuis: 071-3312326
jan@devreede.com

Programma voor 16 april is ongeveer als volgt:

* Ontvangst tussen 10 uur en 10.30 uur met koffie.

* In de ochtend zullen er verschillende lezingen en presentaties zijn over de achtergronden en de praktijk.

* Eenvoudige lunch.

* In de middag kan iedereen die dat wil in de boten zeilen of mee met een volgboot of een sloep om te ervaren hoe het in de praktijk gaat.

Op de site www.sailability.nl/donateurs/152 kun u lezen hoe u de Stichting Sailability Nederland nog meer kunt ondersteunen.