Groot pathologie-laboratorium Symbiant in West-Friesland opgericht

Array

Oprichting groot pathologie-laboratorium Symbiant een feit
De oprichting van een van de grootste pathologie-laboratoria in Nederland is op 1 april dit jaar een feit. Na een projectfase van drie jaar is nu het moment aangebroken dat de pathologielaboratoria van Medisch Centrum Alkmaar, Westfriesgasthuis en het Zaans Medisch Centrum opgaan in de B.V. Symbiant.

Expertisecentrum
Symbiant is een van de grootste pathologielaboratoria in ons land met een achterland van ongeveer 900.000 mensen. Totaal werken er zo’n 19 pathologen bij Symbiant. Per jaar onderzoeken zij weefselstukjes en celmateriaal van ruim 80.000 patienten. Het is een groot expertisecentrum.

Redenen
Pathologie is een vak in beweging. Er zijn steeds meer aanvragen, de markt verandert en er is steeds meer vraag naar specialisatie, terwijl de middelen schaars zijn. Dit zijn redenen waarom laboratoria efficienter moeten werken en steeds vaker gaan samenwerken. En door subspecialisatie en het bundelen van expertise, neemt de kwaliteit van onderzoek alleen maar toe.

Locatie
Er komt vooralsnog geen nieuw gebouw waarin alle pathologielaboratoria van de ziekenhuizen worden gehuisvest. Symbiant is een samenwerkingsverband waarbij pathologielaboratoria van de drie ziekenhuislocaties behouden blijven.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen