Visolie veelbelovend tegen postnatale depressie

Array

Het innemen van omega-3 vetzuren uit visolie tijdens de zwangerschap, verlaagt mogelijk het risico op een postnatale depressie, dit blijkt wederom uit een nieuwe studie. Onderzoekers hebben de gegevens van 52 vrouwen vergeleden die 5 dagen per week ofwel een placebo ofwel een visoliecapsule met 300mg DHA innamen. Zij deden dit vanaf de 24ste tot de 40ste week van hun zwangerschap.

Nadat de baby’s geboren waren, zijn de vrouwen onderzocht op symptomen van een postnatale depressie; slaap- en eetproblemen, angsten, emotionele reacties, verwarring, schuldgevoel, verlies van het zelfvertrouwen en gedachten aan zelfmoord.

Er deden niet genoeg vrouwen aan de studie mee om te bepalen of de inname van DHA echt resulteerde in een lager aantal postnatale depressies. Maar vrouwen die de visolie innamen hadden significant minder symptomen van een postnatale depressie dan de vrouwen die de placebo innamen, aldus Michelle Price Judge, een van de onderzoekers.

“DHA inname tijdens de zwangerschap heeft het potentieel om de symptomen van een postpartum depressie te verminderen” Is de conclusie van het onderzoek. Eén expert geeft echter aan dat de jury de werking van visolie op postpartum blues nog wel verder gaat onderzoeken.

“Deze studie is interessant maar moet over gedaan worden op grotere schaal met meer controle voordat de conclusie kan worden getrokken dat omega-3 vetzuren daadwerkelijk het risico op een postnatale depressie verlagen”

“In de tussentijd is het volgen van een gezond dieet alleen maar goed voor de zwangere vrouw en de baby” Sommige experts schatten dat ongeveer 25% van de nieuwe moeders wordt getroffen door een postnatale depressie.

Care for Women specialiste
Zwanger. Een bijzondere periode in je leven. Maar je kunt tegen vragen en onzekerheden aan lopen. Wat mag ik wel en niet eten? Het lukt niet om zwanger te worden, wat kan ik zelf doen? Heb je vragen over je zwangerschap? Of misschien over zwanger worden? De Care for Women specialiste is er voor jou als het gaat om het beantwoorden van jouw vragen over dit onderwerp. Klik hier om direct een afspraak te maken met een Care for Women specialiste in jouw buurt!

 

Recente artikelen