Esther Vergeer lanceert hulp bij tanken voor gehandicapten

Array

Vanaf vandaag is het tanken voor weggebruikers met een beperking aanzienlijk makkelijker geworden. Rolstoeltennisster Esther Vergeer nam vanmorgen officieel de nieuwe service van TOTAL Nederland NV in gebruik, waarbij mensen met een handicap assistentie krijgen bij het tanken.

Esther Vergeer eerste gebruiker ‘Wij helpen graag!’.
Rolstoeltennisster Esther Vergeer, vijfvoudig paralympisch kampioen en huidig nummer één op de wereldranglijst, lanceerde vanmorgen de ‘Wij helpen graag!’-service van TOTAL. De oliemaatschappij biedt minder valide weggebruikers op een aantal TOTAL tankstations voortaan de mogelijkheid telefonisch contact op te nemen met het tankstation waarna zij hulp krijgen bij het tanken. Vergeer over de ‘Wij helpen graag!’-service: “Een extra hand en een goede service is bij het tanken een zeer grote toegevoegde waarde voor mensen met een beperking.”

Service en maatschappelijke betrokkenheid staan hoog in het vaandel bij TOTAL, die ook de minder validen zo goed mogelijk van dienst wil zijn. Daarom start de oliemaatschappij in samenwerking met de CG-Raad (de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad) de extra service “Wij helpen graag!”. TOTAL is de eerste brandstofleverancier in Nederland die een dergelijke service aanbiedt. “Tanken kan een heel gedoe zijn als je een beperking hebt. Dat TOTAL het voor onze achterban veel makkelijker maakt, is goed. Daarom ondersteunen wij dit initiatief”, aldus Ad Poppelaars, directeur CG-Raad.

Thuis bij TOTAL
Robert Joore, directeur Retail van TOTAL Nederland NV: “In het dagelijks leven komen mensen met een handicap nogal eens in lastige situaties terecht, waarbij hulp niet altijd te verwachten is. Zo blijkt onder deze groep weggebruikers er een grote behoefte te zijn aan assistentie bij het tanken.
Onze nieuwe service past in de TOTAL-servicegedachte. Dit houdt in dat iedereen welkom is bij TOTAL en dat het ons streven is iedereen zoveel en zo servicegericht mogelijk van dienst te zijn. Ook mensen in een rolstoel, ouderen die slecht ter been zijn of mensen met een spierziekte die het tankpistool niet goed kunnen hanteren, kunnen nog beter dan voorheen een beroep doen op TOTAL.”

Voorlopig bieden 125 tankstations deze service aan. Als de dienst aanslaat zal het aantal stations verder worden uitgebreid.

Bron: TOTAL Nederland N.V.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen