Verhuizing 290 klinische patiënten JBZ geslaagd

0
229

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis kijkt terug op een geslaagde verhuisdag van de 290 klinische patienten. De samenwerking met gemeente, politie, verhuisbedrijf TEAM en andere instanties verliep in een uitermate positieve sfeer. In de nacht voor de verhuizing hadden zich nog 25 spoedpatienten gemeld, mede daardoor lag het aantal te verhuizen patienten fors hoger dan tevoren gepland. Dankzij de goede samenwerking heeft dit nauwelijks tot vertraging geleid. Om 05.15 uur vertrokken de eerste patienten. Om ongeveer 16:00 uur waren alle patienten over.

Onder grote belangstelling van de media vertrokken de eerst patienten in het donker naar het nieuwe ziekenhuis. Een emotioneel moment vooral voor het medisch en verplegend personeel, waarvan sommigen al ruim dertig jaar in de binnenstad werkten. In het nieuwe ziekenhuis heette voorzitter Raad van Bestuur Willy Spaan patienten hartelijk welkom. Hieronder ook cardiologisch patient de heer Westelaken die als eerste patient bloemen in ontvangst nam.

Eerste baby
Om ongeveer 9 uur ’s ochtends werd de eerste baby in het nieuwe ziekenhuis geboren. Roos, een meisje van ruim acht pond, kwam met behulp van een keizersnee ter wereld. Zij kreeg als eerste baby een JBZ-mutsje en rompertje cadeau, met het door Gerard de Bruyne voor de kinderen in het ziekenhuis ontworpen kikkertje erop.

Facts en figures verhuizing

  • In totaal werd 17.940 m3 aan meubilair, apparatuur en bedden verhuisd
  • In deze verhuizing zijn 9.960 verhuisdozen getransporteerd
  • In totaal worden 2.951 rolcontainers gebruikt
  • Hierdoor komt het totaal te verhuizen volume op 21.887 m3
  • Dit komt overeen met de huisraad van 729 vierpersoons huishoudens
  • Tijdens de patientenverhuizing zijn door het verhuisbedrijf 95 verhuizers en voormannen en 26 verhuisauto’s ingezet
  • In totaal zijn 290 patienten overgebracht naar de nieuwbouw.

Nog geen TV
Zoals het vaker bij verhuizingen gaat, staat niet alles op de nieuwe locatie meteen op zijn plek. Zo is een grote teleurstelling voor patienten, dat de bedterminals met de radio- en tv-voorzieningen niet op tijd geleverd konden worden. Voor sommige groepen patienten, bijvoorbeeld dialysepatienten die relatief gezond uren aan het dialyseapparaat liggen, dreigt daardoor ernstige verveling. Het ziekenhuis werkt hard aan vervangend vermaak totdat het probleem is opgelost.

Interne routeplanner
In de hal van het ziekenhuis staan vrijwilligers die patienten en bezoekers de weg wijzen in het nieuwe gebouw. Toch lopen veel mensen zoekend rond. Het ziekenhuis heeft op de website een handig hulpmiddel ontwikkeld, waarmee mensen de weg naar de poli of verpleegafdeling kunnen vinden. Na het intoetsen van de bestemming op www.jbz.nl/route , wijst een mannetje de weg. De route kan thuis worden uitgeprint en meegenomen.

Patientenpas
Wie nog geen nieuwe patientenpas heeft, moet voordat hij naar zijn afspraak gaat eerst een nieuw e laten maken. Het oude ponsplaatje moet worden vervangen door een nieuw bij bureau Opname, in bouwdeel B direct rechts na de informatiebalie op de boulevard. Het is noodzakelijk een geldig identiteitsbewijs te tonen bij het maken van de nieuwe pas.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis bedankt iedereen heel hartelijk die meegeholpen heeft de verhuizing tot een succes te maken. De verhuizing zelf gaat nog een tijdje door. Een aantal poliklinieken moet nog verhuisd worden. Op 5 mei is het ziekenhuis verhuisd.  Op 23 mei wordt de locatie Carolus leeg opgeleverd. Deze wordt dan in opdracht van het ziekenhuis gesloopt. Het terrein wordt aan het eind van dit jaar aan de nieuwe eigenaar overgedragen. De locatie GZG wordt eind mei leeg opgeleverd en gaat 30 juni over naar de VEF GZG.