20 mei Het Eerstelijns Transparantie Congres: niet alleen voor huisartsen!

Array

Bent u verantwoordelijk voor zorg in de eerstelijn? Bent u ook het spoor bijster in het huidige indicatorenlandschap? Kwaliteitsindicatoren, etalage informatie, prestatie indicatoren, benchmarks etc worden door verschillende organisaties over u uitgestort. De samenhang lijkt te ontbreken en de zorgverlener mag alleen aanleveren?

Paramedische en medische beroepen stellen eigen verzamelingen vast, de inspectie let op de minimale kwaliteit, zorgverzekeraars op de doelmatigheid, Zizo en Kiesbeter stimuleren keuze-informatie. Snapt u het nog? Maar belangrijker nog: gaan we op deze manier de eerstelijnszorg voor de Nederlandse burger verbeteren?

Wilt u ook het waarom van deze ontwikkelingen begrijpen, de samenhang overzien en de toekomstige eisen, wensen en voorwaarden beluisteren en bediscussieren? Kom dan op 20 mei naar Den Haag. Het Jan van Es Instituut en De-Eerstelijns organiseren dan Het Eerstelijns Transparantie Congres. Experts uit het beleid, de wetenschap en de praktijk helpen u om uw koers voor de toekomst te onderbouwen. Ondergetekende zal daar een inhoudelijke bijdrage leveren over deze ontwikkelingen in relatie tot de ontwikkelingen in de totale gezondheidszorg.

Voor meer informatie en inschrijven, www.jvei.nl of www.de-eerstelijns.nl.
Guus Schrijvers

Noot redactie: Guus Schrijvers is Hoogleraar Public Health, in het bijzonder Structuur en Functioneren van de Gezondheidszorg Julius Centrum voor Gezondheidswetenschappen en Eerstelijnsgeneeskunde
Universitair Medisch Centrum Utrecht
E-mail: [email protected]

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen