Eerste patiënt in RUCO-satelliet Boxmeer

Array

UMC St Radboud
Mevrouw Peters uit Boxmeer was deze week de eerste oncologische patient die op spreekuur kwam bij de RUCO-satelliet in het Maasziekenhuis Boxmeer. Om dit moment te markeren ontving haar medisch oncoloog dr. Yvonne Kamm haar met een bos bloemen. Mevrouw Peters voelde zich al snel thuis op de nieuwe oncologische poli: `Het is een mooi ziekenhuis geworden. Volgende week kom ik hier weer voor een afspraak met mijn radiotherapeut, dokter Snyers’. Goede oncologische zorg dichtbij huis vindt zij prettig. `Het scheelt veel reistijd’. Van de mogelijkheid om vanaf 2013 ook in Boxmeer bestraald te worden, hoopt zij geen gebruik meer te hoeven maken.

Samenwerking
In de RUCO-satelliet werken specialisten van de het Maasziekenhuis nauw samen met de oncologische specialisten uit het Radboud. In multidisciplinaire overleggen bespreken zij patienten met de diagnose kanker in. Per patient stellen ze een behandelplan vast en bespreken ze of de behandeling plaatsvindt in Boxmeer of in Nijmegen, in ieder geval altijd volgens gemeenschappelijke protocollen. In toenemende mate zullen de Radboudspecialisten ook in Boxmeer de follow-up gaan doen voor patienten uit die regio.

De RUCO-satelliet bevindt zich op de eerste etage van het gloednieuwe Maasziekenhuis, dat pal aan de snelweg A77 is gebouwd en op 22 april in gebruik is genomen.

Vast RUCO-team
De vaste personele bezetting in de satelliet is van het Maasziekenhuis, zoals de secretariele en administratieve ondersteuners en het verpleegkundig personeel op de polikliniek en dagbehandeling.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen