USA stimuleert ketenzorg

Array

De Amerikaanse regering wil geen concurrentie meer in de zorg. Zij wil de kosten beheersen door middel van ketenzorg en integratie van zorgverzekeraars en zorgaanbieders. Zij creeert daarom Affordable Care Organizations (ACO’s), die thans in de wetenschappelijke pers, de massamedia en op sociale media grote aandacht krijgen. Op een alleraardigst tekenfimpje op Youtube krijgt een ziekenhuisdirecteur voorlichting van de overheid over de grote betekenis van ketenzorg en ACO’s. Wilt u die korte film zien? Surf dan naar http://www.youtube.com/watch?v=lF8bK7AJyL0 en geniet even. Tot zover dit bericht.

Begin september start de Masterclass Financieel Beleid en Kwaliteitsbeleid van eerstelijn, ziekenhuizen en AWBZ-instellingen. Deelnemers zijn leidinggevende, financiele professionals met een blinde vlek voor kwaliteitsbeleid en leidinggevende, inhoudelijke professionals met beperkte kennis van financieel beleid. Dit is de zesde keer dat wij deze Masterclass starten.

Eerdere deelnemers waren vol lof en verwondering over 1. De (gastdocenten) en hun actuele leerstof  2. De onderlinge uitwisseling: veelal begint de groep met vooroordelen over en weer en omhelst men elkaar bij het afscheid en 3. De verrassende beleidsovereenkomsten  in eerstelijn, ziekenhuizen en care-voorzieningen. Wilt u niet mono-disciplinair blijven? Wilt u allround leidinggevende zijn of worden? Stuur dan een mail naar Masterclass organisator Petra Schimmel op [email protected] Over enkele dagen staat de brochure op www.unitzorginnovatie.nl doorklikken op ‘Masterclasses’.

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen