Dienstapotheek ’s-Hertogenbosch e.o. over naar Jeroen Bosch Apotheek

Array

De apothekers in ’s-Hertogenbosch en omliggende plaatsen, het Jeroen Bosch Ziekenhuis en de ziekenhuisapotheek werken voor spoedeisende geneesmiddelvoorziening aan een dienstverlening voor stad en omstreken in het nieuwe ziekenhuis.  Dienstapotheek ’s-Hertogenbosch e.o. wordt met ingang van 9 mei 2011 verplaatst naar de Jeroen Bosch Apotheek in het nieuwe ziekenhuis.

Met de komst van de Dienstapotheek naar het nieuwe Jeroen Bosch Ziekenhuis wordt de dienstverlening van de Jeroen Bosch Apotheek in dit ziekenhuis uitgebreid. Per 9 mei kunnen patienten, ook voor spoedgevallen, terecht in de Jeroen Bosch Apotheek. De Jeroen Bosch Apotheek is vanaf dat moment 24 uur per dag en zeven dagen per week geopend.

Verplaatsing
Buiten de normale openingstijden van de eigen apotheek wordt de verstrekking van geneesmiddelen van 39 apotheken in ’s-Hertogenbosch en omstreken verzorgd vanuit de Jeroen Bosch Apotheek. De huidige dienstvoorziening, gevestigd aan de Palmboomstraat 129, wordt verplaatst. Kring-apotheek Cleij blijft gewoon bestaan in de Palmboomstraat 129. Per 9 mei gelden in Kring-apotheek Cleij de normale dagelijkse openingstijden van 8.30 tot 18.00 uur. Iedere vrijdag is de apotheek geopend tot 20.00 uur.

Samenwerking
In de nieuwe Jeroen Bosch Apotheek werken de apothekers uit ’s-Hertogenbosch en omliggende plaatsen, het Jeroen Bosch Ziekenhuis en de ziekenhuisapotheek (ZANOB) intensief samen voor een optimale farmaceutische patientenzorg en patientveiligheid in de regio. De Jeroen Bosch Apotheek vormt daarmee de spil voor de geneesmiddelenvoorziening tussen specialistische behandeling(en) in het ziekenhuis en eerstelijnszorg (huisarts en openbare apotheker) in de thuissituatie. De samenwerking is het succesvolle resultaat van onderhandelingen tussen partijen. De Jeroen Bosch Apotheek zal worden verzelfstandigd in een BV, waarin alle drie partijen zullen samenwerken.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen