Rood armbandje als reminder voor halfjaarlijkse test op soa en hiv

Array

In de strijd tegen hiv en soa bezoeken Schorer en GGD deze zomer alle homofestivals om jongeren te bereiken om zich elk half jaar te laten testen op soa en hiv. Vrijwilligers delen rode kralen armbandjes uit die als reminder dienen.

Test Jezelf!
De landelijk campagne van Schorer ‘Test Jezelf!’, die op 4 april 2011 van start is gegaan, roept jonge mannen die seks hebben met mannen (MSM) op om zich elk halfjaar te laten testen op soa en hiv. Onderdeel van deze campagne is het uitdelen van rode armbandjes op homofestivals als de Gay Pride, MegaPANN, Roze Zaterdag en Roze kermis. Deze elastische armbandjes van rode kraaltjes zijn zo gemaakt dat ze na een half jaar vanzelf afvallen. Dan is het de hoogste tijd voor een nieuw bezoek aan de soa- poli. “Ondertussen kun je er wel gewoon mee douchen, zwemmen, sporten en vrijen”, aldus Bart-Jan Mulder, preventiemedewerker Amsterdam van Schorer.

Strijd tegen aids
Elk half jaar testen op soa en hiv is een belangrijk onderdeel van veilig seksen, dus voorkom dat je ziek wordt, neem je verantwoordelijkheid en zorg ook voor je seksdate. Met een rood armbandje laat je zien dat je staat voor jouw seksuele gezondheid. Bovendien ondersteun je hiermee het 6e millennium doel: het tegengaan van de verspreiding van hiv en aids.

Outreach
De eerste outreach start op 14 mei in Amsterdam waar 7 vrijwilligers de homohoreca in de Reguliersdwarsstraat, De Halvemaansteeg, de Kerkstraat en de Zeedijk bezoeken.

Meer informatie: www.schorer.nl, www.elkhalfjaar.nl, www.millenniumdoelen.nl

Dit is een origineel bericht van Schorerstichting
Bron: ANP
Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen