Miryanna van Reeden zet zich in voor mensen met epilepsie

Array

Actrice Miryanna van Reeden ondersteunt vanaf vandaag het werk van het Nationaal Epilepsie Fonds. Het fonds dat zich inzet voor mensen met epilepsie lanceert dit voorjaar een nieuwe campagne waarin Miryanna een belangrijke rol speelt. In deze campagne komt vooral het onverwachtse van epilepsie aan bod.

Miryanna heeft zich de afgelopen weken verdiept in de aandoening en van sommige informatie is ze geschrokken. Miryanna: ‘Ik wist niet dat epilepsie in zo veel verschillende vormen voorkomt. En dat medicijnen niet altijd helpen. Bovendien kun je het niet voorkomen en kun je het op iedere leeftijd krijgen. Met alle technieken van deze tijd zou er toch een oplossing moeten zijn? Daarom verdient epilepsie meer aandacht. Ik wil graag mijn bijdrage leveren en mensen oproepen om het Nationaal Epilepsie Fonds te steunen.’

De komende tijd zal Miryanna een aantal bezoeken brengen aan mensen met epilepsie in zorgstellingen en aan de speciale vakantiereizen voor mensen met epilepsie. Ook zal Miryanna actief te zien en te horen zijn in de campagne en in uitingen van het Nationaal Epilepsie Fonds. Naast Miryanna zijn Astrid Joosten en Erwin Koeman bekende gezichten die zich inzetten voor mensen met epilepsie.

Het Nationaal Epilepsie Fonds zet zich in voor mensen met epilepsie door het subsidieren van wetenschappelijk onderzoek, het geven van voorlichting, het verstrekken van hulpverlening en het organiseren van speciale vakantiereizen. Het fonds ontvangt geen subsidie en is geheel afhankelijk van giften.

Bron: Nationaal Epilepsie Fonds

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen