Solidariteit en Marktwerking in de Zorg

0
174

De Commissie Ethiek van het UMC St Radboud organiseert een conferentie in het UMC St Radboud getiteld: ‘SOLIDARITEIT EN MARKTWERKING IN DE ZORG’
In de Nederlandse politiek is de afgelopen jaren vaak geredeneerd dat meer zorg moet worden onderworpen aan de marktwerking. Daarentegen wordt in internationale ethische debatten het principe van solidariteit als het ware ‘nieuwe’ ontdekt als inspiratiebron voor het nadenken over goede zorg. De Commissie Ethiek gaat daarom bij de ontwikkeling van haar nieuwe advies de discussie aan over solidariteit, marktwerking en kwaliteit van zorg. Bij deze discussie wil de Commissie Ethiek ook de mensen betrekken om wie het primair gaat: hulpverleners, patienten, manager in de zorg enz.
Datum: vrijdag 20 mei 2011
Tijd: van 09:30 tot 17:00
Locatie: PAO Heyendael, UMC St Radboud
www.paogheyendael.nl/courses.php?id=1919

Vorig artikelComplicaties bij plasbuis- en blaasreconstructies
Volgend artikelLHV: financiële prikkels om bereikbaarheid te verbeteren
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.