Synthon opent state-of-the-art laboratorium voor biotechnologie

Array

Synthon opent state-of-the-art laboratorium voor biotechnologie 20-jarig jubileum gevierd met seminar en donatie aan Stichting MS Research
Vandaag opent Synthon zijn state-of-the-art laboratorium voor biotechnologie, waarmee het bedrijf een belangrijke stap zet in de verdere ontwikkeling tot ‘specialty pharma’-bedrijf. De officiele opening werd verricht in aanwezigheid van mevrouw Renée Bergkamp (directeur-generaal Ondernemen en Innovatie, Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie) en de heer Thom de Graaf, Burgemeester van Nijmegen.

“Met het nieuwe gebouw breidt Synthon zijn wetenschappelijke infrastructuur substantieel uit. Hiermee positioneren wij ons uitstekend om onze vergaande ambities op het gebied van biotechnologische producten waar te maken,” aldus Rudy Mareel, CEO. “Samen met onze hoogkwalitatieve generieke geneesmiddelen bouwen we daarmee verder aan een zo volledig mogelijk portfolio rondom onze belangrijkste therapeutische gebieden – Multiple Sclerose (MS) en Oncologie.“

Burgemeester De Graaf zei in zijn toespraak: “De opening van het nieuwe laboratorium voor biotechnologie is een belangrijke stap voor de verdere groei van het bedrijf, maar ook voor de versterking van de kennisindustrie in deze stad én die in Nederland.” Mevrouw Bergkamp voegde daaraan toe: “Op de ‘eerste steen’ van het nieuwe laboratorium staan de woorden “Science – People – Affordable Medicines”. Dat is Synthon’s motto en ik denk dat dat heel goed overeenstemt met de doelstellingen van de overheid. Het draagt bij aan zowel de volksgezondheid als onze economie.”

Het nieuwe pand biedt plaats aan zo’n 130 R&D-medewerkers en heeft een oppervlakte van 6850 m2 , waarvan twee verdiepingen van ieder 1000 m2 laboratoriumruimte. Het gebouw is door een unieke samenwerking tussen de betrokken partijen in een recordtijd neergezet (minder dan een jaar). Zo is er gewerkt met een vaststaand bouwteam, een vast budget en volledige financiele transparantie. Ook werd er al gedurende de ontwerpfase gebouwd en vond het hele proces plaats conform de principes van Lean Construction, waardoor een enorme efficiency behaald is.

Ter ere van de opening én Synthons 20-jarig jubileum vond vandaag ook een seminar plaats voor medewerkers en enkele belangrijke relaties, met lezingen van Prof. Dr. Toine Pieters, Bijzonder hoogleraar in de Geschiedenis van de Farmacie (Universiteit Utrecht), mevrouw Renée Bergkamp en mevrouw Jacqueline Solleveld, projectleider Kwaliteit van Zorg, namens Stichting MS Research. MS Research financiert en stimuleert wetenschappelijk onderzoek naar MS en geeft voorlichting over deze ziekte aan een breed publiek. Na afloop van het seminar kreeg mevrouw Solleveld uit handen van de directie van Synthon een cheque ter waarde van
20.000 euro uitgereikt ter ondersteuning van zorgprojecten. MS Research ontvangt de donatie aan de vooravond van de internationale Wereld MS Dag op 25 mei.

Over Synthon
Synthon, met hoofdzetel in Nijmegen, is een snelgroeiend farmaceutisch bedrijf dat 20 jaar geleden is gestart in de laboratoria van de Radboud Universiteit Nijmegen. Het bedrijf telt nu bijna 1.300 medewerkers verdeeld over 11 vestigingen wereldwijd en behaalde in 2010 een omzet van 230 miljoen euro. Synthon heeft inmiddels een toppositie bereikt op het gebied van complexe generieke geneesmiddelen. Sinds 2007 is Synthon ook actief op het gebied van biotechnologie en ontwikkelt zich sterk als een ‘specialty pharma’-bedrijf, met de therapeutische gebieden Multiple Sclerose en Oncologie als speerpunten. Voor meer informatie: www.synthon.com

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen