Met nieuw kankeronderzoekfonds legt KWF Kankerbestrijding focus op regio

Array

KWF Kankerbestrijding en Maastricht UMC+ hebben vandaag een samenwerkingsovereenkomst getekend om de fondsenwerving in de regio Limburg gezamenlijk te intensiveren en verder uit te breiden. Hiervoor is vandaag een nieuw fonds opgericht. Het nieuwe Kankeronderzoekfonds Limburg wil meer mensen in de regio Limburg betrekken bij de strijd tegen kanker door de in de regio geworven gelden aan wetenschappelijk kankeronderzoek in de regio te besteden.

Focus op de regio
Door gezamenlijk fondsen te werven wil het Kankeronderzoekfonds Limburg meer inkomsten te werven dan wanneer KWF Kankerbestrijding en Maastricht UMC+ dat ieder afzonderlijk doen. Met regionale werving beoogt het nieuwe fonds de mensen aan te spreken op hun eigen zorggebied. Het nieuwe fonds streeft ernaar om met de regionale focus nieuwe doelgroepen te bereiken en bestaande doelgroepen uit te breiden en te behouden. Daarnaast willen de organisaties met deze samenwerking ook meer zichtbaar zijn in de regio door te laten zien dat zij twee topinstituten zijn die in Limburg de strijd tegen kanker aangaan. KWF Kankerbestrijding en Maastricht UMC+ willen ervoor zorgen dat in de periode 2011-2014 ruim 1 miljoen euro wordt geworven dat vervolgens via KWF Kankerbestrijding ten goede komt aan meer wetenschappelijk kankeronderzoek in de regio Limburg.

Maastricht UMC+
Maastricht UMC+ hecht aan deze krachtenbundeling om de kwaliteit van onderzoek in Limburg en het Zuidoostelijk deel van Noord-Brabant te verbeteren. Hoe meer geld beschikbaar komt voor extra kankeronderzoek, hoe meer activiteiten in de regio plaatsvinden. “Hierdoor kunnen meer patienten profiteren van de nieuwe ontwikkelingen en de goede zorg die daarmee samenhangt. Dichtbij geven, in Limburg, komt zo alle betrokkenen in de regio ten goede”, zegt Guy Peeters, voorzitter Raad van Bestuur Maastricht UMC+.

KWF Kankerbestrijding
KWF Kankerbestrijding wil kanker zo snel mogelijk terugdringen en onder controle brengen. “We zijn er voor mensen die leven met kanker en de mensen die met hen samenleven. Daarom financieren we kankeronderzoek, geven we voorlichting en ondersteunen we patienten. Om dit mogelijk te maken werven we fondsen en gaan we samenwerkingen aan. Ons doel is: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatienten. KWF Kankerbestrijding ontvangt geen subsidie van de overheid. Samenwerking op het gebied van fondsenwerving met academische onderzoekscentra is voor KWF Kankerbestrijding de komende jaren een belangrijk aandachtsgebied. Dat Maastricht UMC+ en KWF Kankerbestrijding de handen ineen slaan, is daarom ook een samenwerking waar wij trots op zijn”, aldus Barbara Hellendoorn, Hoofd Fondsenwerving van KWF Kankerbestrijding.

Recente artikelen