Univé Paludanus Prijs: 10.000 euro voor innovatief project in de zorg

Array
Welk project in de gezondheidszorg wint dit jaar 10.000 euro met de Univé Paludanus Prijs? De inschrijftermijn voor deze prijs is met ingang van heden geopend. Voor de dertiende keer beloont de jury dit jaar een project dat aantoonbaar bijdraagt aan de kwaliteitsverbetering van de zorg.

De Univé Paludanus Prijs is specifiek bedoeld voor projecten in de zorg die eraan bijdragen dat patienten en clienten zélf een duidelijke kwaliteitsverbetering ervaren. Veel initiatieven op dit gebied zijn vaak nauwelijks zichtbaar voor buitenstaanders. Zorgverzekeraar Univé wil met de Univé Paludanus Prijs dergelijke projecten in de schijnwerpers zetten, zodat ze ook door andere instellingen overgenomen kunnen worden, en zo bijdragen aan de kwaliteitsverbetering van de zorg in Nederland.

De Univé Paludanus Prijs bestaat, behalve uit het geldbedrag van 10.000 euro, uit een professionele film over het project en een onderscheiding. Inschrijving staat in principe open voor personen en organisaties uit de hele breedte van het zorgveld, en is mogelijk tot uiterlijk vrijdag 5 augustus, via het deelnameformulier op www.unive.nl/paludanusprijs. Hier zijn ook de voorwaarden te vinden. De feestelijke prijsuitreiking is op dinsdag 6 december 2011 op Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort.

Het is dit jaar de dertiende keer dat de Univé Paludanus Prijs wordt uitgereikt. Eerdere winnaars waren onder meer de GGZ Noord-Holland-Noord met een project dat erop is gericht patienten met een psychiatrische stoornis zoveel mogelijk in de eigen woonomgeving te behandelen, De Jutters met Grip op je Dip Online, een anonieme internetcursus voor jongeren met depressieve klachten, en Maastricht Universitair Medisch Centrum met de Cardiostick waarop hartpatienten hun medische gegevens kunnen bewaren.

Dit is een origineel bericht van UVIT
Bron: ANP Perssupport
Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen