ONVZ: Wie heeft dit jaar ‘Het Beste Zorgidee’?

Array

Vierde editie van wedstrijd voor verbetering zorg
ONVZ zorgverzekeraar daagt het publiek van Nederland voor het vierde jaar op rij uit om mee te denken aan de verbetering van de zorg. Zeker nu  de politiek forse bezuinigingen in de zorgsector heeft aangekondigd zijn vernieuwende ideeen hard nodig. Daarom schrijft ONVZ opnieuw de wedstrijd  ‘Het Beste Zorgidee’ uit. De indiener van het beste idee ontvangt een prijs van €10.000,-.

In 2010 kreeg ONVZ honderden ideeen aangereikt. Erno Kleijnenberg, voorzitter van de Raad van Bestuur van ONVZ: ‘Dat is een teken dat de zorg erg leeft. Het is belangrijk dat niet alleen de markt en overheid nadenken hoe we de zorg moeten inrichten. De consument, als ervaringsdeskundige, heeft een belangrijke stem en die moet gehoord worden.’

Eerdere winnaars
Vorig jaar bedacht John Rietman uit Venray het Beste Zorgidee met de ZorgTV: een manier om beeldcontact te realiseren tussen clienten in de thuiszorg en speciaal getrainde vrijwilligers. In 2009 won Renate Rammeloo met het idee van een boodschappenpakket voor mensen die net ontslagen zijn uit het ziekenhuis. Het pakket bevat een aantal (voedsel)producten waarmee ze de eerste dagen thuis doorkomen en geen boodschappen hoeven te doen. Marian van der Hoeven won met ‘de zorgcoach’ het Beste Zorgidee uit 2008. De coach is bedoeld voor mensen die ineens in aanraking komen met diverse zorginstanties en regelt de formulieren, faciliteiten, verzekering en overige behoeften van de patient om daarmee de naaste omgeving te ontlasten.

Criteria
De inzendingen worden, net als voorgaande jaren, beoordeeld door een deskundige jury. Zij onderzoekt of het idee gemakkelijk toepasbaar en praktisch uitvoerbaar is. Ook kijkt de jury of het effect van de ideeen meetbaar is. Daarmee wordt bepaald of het een bijdrage levert aan het Nederlandse zorgstelsel. De jury bestaat uit: Prof. dr. N.A.M. Urbanus, oud-voorzitter Raad van Bestuur AMC Amsterdam, dr. P. Hasekamp, directeur Zorgverzekeraars Nederland en mr. E.A. Kleijnenberg, voorzitter van de Raad van Bestuur van ONVZ.

Hoe meedoen?
Iedereen kan zijn of haar innovatieve idee voor de zorgsector insturen en een bijdrage leveren aan de kwaliteit, de productiviteit of juist de toegankelijkheid van de zorg. ONVZ beloont ‘Het Beste Zorgidee’ van Nederland met een bedrag van €10.000,-. Het beste idee is in te zenden tot 19 augustus 2011 via www.hetbestezorgidee.nl. Er worden vervolgens 5 genomineerden geselecteerd die hun idee in september mogen toelichten aan de jury. Komend najaar wordt de winnaar van ‘Het Beste Zorgidee’ van 2011 bekend gemaakt.

Over ‘Het Beste Zorgidee’ van ONVZ Zorgverzekeraar
ONVZ is een landelijke non-profit zorgverzekeraar met 400.000 verzekerden, gevestigd in Houten. ONVZ biedt sinds 1933 een totaalpakket aan zorg-, preventie- en verzuimverzekeringen. ONVZ wil haar klanten zo goed mogelijk begeleiden in de zorg. Kwaliteit, keuzevrijheid en service zijn belangrijke drijfveren. De zorgverzekeraar opereert als vereniging; coöperatief en zonder winstoogmerk. Kijk voor meer informatie op www.onvz.nl en www.hetbestezorgidee.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen