LRJG ook aan de slag met COPD Ketenzorg

Array

Uitbreiding van het Keten Informatie Systeem
Het LRJG (Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra) breidt haar KIS van \’n softwarebedrijf uit met een extra module. De module Vital voor COPD wordt ingezet om geprotocolleerde zorg te bieden aan de COPD patienten binnen de vier gezondheidscentra van het LRJG.

Ruim een jaar wordt het KIS gebruikt binnen het Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra voor de behandeling van diabetes patienten. Na een intensieve samenwerking is er een grote mate van tevredenheid over het gebruik van het KIS. “De keuze voor dit KIS is eigenlijk tweeledig” aldus Jan Oomes, directeur van Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra. “Functioneel gezien biedt het KIS veel ondersteuning voor het goed geprotocolleerd uitvoeren van de diabeteszorg. Bovendien ervaren wij de samenwerking als uitstekend; ook de rechtstreekse samenwerking tussen de consultant en een aantal huisartsen waar het om inhoudelijke punten gaat. Een belangrijke reden om nu ook met COPD Ketenzorg te starten.”

Een andere reden is de inmiddels goed werkende koppeling met het HIS binnen het LRJG. Deze koppeling stemt voor alle betrokken disciplines tot veel optimisme in het dagelijks gebruik. De koppeling zal ook bij de module COPD op basis van OZIS-ketenzorg worden geïmplementeerd. Het generieke \’n softwarebedrijf Platform maakt het toepassen van integraties met bronsystemen zoals het HIS eenvoudig mogelijk.

“Voorafgaande aan de keuze heeft onze kaderarts COPD in een aantal sessies met consultants de mogelijkheden van COPD doorgenomen en afgestemd op de specifieke wensen. Tijdens deze sessies werd duidelijk dat evenals bij het zorgprogramma voor diabetes ook COPD veel functionaliteit biedt ter ondersteuning van een goed behandelproces. Functionaliteiten als beslis- en procesondersteuning, het digitaal kunnen verwijzen naar ketenpartners, het kunnen delen van medische informatie door de bij de patient betrokken zorgverleners en de koppelingen met spirometrie maken het een goed bruikbare module. \’n softwarebedrijf heeft haar software gebaseerd op de geldende standaarden en ook de recente wijzigingen in deze standaarden doorgevoerd in haar software. Hierdoor zal de patient altijd behandeld worden aan de hand van de actuele richtlijnen en kan daardoor rekenen op kwalitatief goede zorg”. Aldus de heer Jan Oomes.

De komende maanden vindt een gefaseerde uitrol plaats. Groot voordeel voor ondermeer de POH’ers binnen het LRJG is de gebruiksvriendelijke uitvoering van de software, die sterk lijkt op de werkwijze zoals die ook binnen de Diabetes module geldt. “Het is deze multi-disease opzet van het \’n softwarebedrijf KIS die er voor zorgt dat er een goede integrale behandeling mogelijk is van de patienten met zowel Diabetes als COPD. Gegevens die al in het ene onderdeel zijn ingevoerd, worden automatisch toegepast in het andere onderdeel. Dit voorkomt dubbele invoer en scheelt ons weer tijd”, aldus Marian van Cuilenburg, kaderarts COPD binnen LRJG.

\’n softwarebedrijf Keteninformatiesysteem
Voor meer informatie over het \’n softwarebedrijf Keteninformatiesysteem, bel ons via 0318 – 75 47 00 of e-mail naar [email protected]

 

Recente artikelen