Nieuwe campagne UWV toont ‘De mogelijkheden van een beperking’

Array

Onder de noemer ‘De mogelijkheden van een beperking’ lanceert UWV vandaag een landelijke campagne. In de campagne staan mensen centraal die er door hun eigen inspanningen én de inzet van werkgever en UWV in zijn geslaagd aan het werk te blijven of werk te vinden dat bij hun mogelijkheden past.

* Belangrijkste doel van de campagne is om de mogelijkheden die mensen met een arbeidshandicap hebben om te werken onder de aandacht te brengen bij werkgevers.
* Ook wil UWV de discussie aanjagen over een arbeidsbeperking en werk.
* Voor een succesvolle re-integratie van mensen met een beperking is een deskundige en onafhankelijke sociaal-medische beoordeling een voorwaarde.
* De campagne maakt duidelijk dat Sociaal Medische Zaken van UWV (UWV SMZ) de aangewezen partij is om hieraan invulling te geven.
* De UWV-campagne loopt van 23 juni tot medio september.
* In advertenties in landelijke en vakmedia, op internet en in een radiospot staan mensen centraal die er met hulp van UWV in zijn geslaagd aan het werk te blijven of nieuw werk te vinden dat bij hun mogelijkheden past.
* Op een persoonlijke manier wordt in de advertenties aandacht gevraagd voor de mogelijkheden van mensen die weer aan het werk geholpen zijn, zoals Nick en Petra.
* Ook op internet – www.uwv.nl/mogelijkheden – wordt de UWV-campagne over het voetlicht gebracht.
Jan Welmers, directeur van de divisie Sociaal Medische Zaken van UWV
‘Al jaren zijn alle inspanningen erop gericht zo veel mogelijk mensen te laten participeren op de arbeidsmarkt. En met het oog op de tekorten die in de toekomst op de arbeidsmarkt worden verwacht, zijn arbeidskrachten – onder wie mensen met een beperking – hard nodig. Een professioneel en onafhankelijk sociaal medisch oordeel geeft een realistisch beeld van de mogelijkheden voor werk. Op basis hiervan kan een duurzame terugkeer naar de arbeidsmarkt worden gerealiseerd. UWV beschikt over een jarenlange expertise, een professionele organisatie en een wetenschappelijk onderbouwde beoordelingsmethodiek om dit te realiseren. Dit willen we in deze campagne ook onder de aandacht brengen. Een campagne die zich richt op de mogelijkheden die mensen met een arbeidsbeperking wél hebben om een volwaardige rol op de arbeidsmarkt te vervullen.’

Marjan, verpleegkundige
‘Ik was 51 jaar toen ik deels arbeidsongeschikt raakte en een WIA-uitkering aanvroeg. Ik was hiervoor werkzaam als verpleegkundige, totdat ik steeds meer last kreeg van rugklachten. Nadat ik van een operatie was hersteld, wilde ik weer aan het werk en heb ik UWV ingeschakeld. Met als resultaat dat mijn werkgever uiteindelijk is ingegaan op mijn verzoek om te re-integreren in mijn eigen functie. Mede dankzij de ondersteuning van UWV ben ik nu weer volop en het werk en niet langer afhankelijk van een uitkering.’

Bron: UWV

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen