iSOFT groeit verder in Roemeense markt voor laboratoriumoplossingen

Array

Invoering informatiesysteem iSOFT Laboratory succesvol met drie nieuwe opdrachten
De Roemeense gezondheidszorgmarkt biedt veel groeimogelijkheid en is daarmee een van de interessantste nieuwe markten in Oost-Europa. iSOFT is al sinds 2005 op deze markt vertegenwoordigd met iSOFT Radiology, dat in diagnostische centra door het hele land wordt gebruikt. Met de invoering van iSOFT Laboratory en het partnerschap met het in Boekarest gevestigde SIVECO Romania SA, een van de leidende IT-aanbieders in Roemenië, wil iSOFT nu zijn aanwezigheid in Roemenië versterken en het marktaandeel verder vergroten.
Als een van de eerste IT-aanbieders in de gezondheidszorg heeft iSOFT de mogelijkheden van de Roemeense markt al vroeg onderkend. Het bedrijf heeft sinds 2005 succesvolle projecten gerealiseerd voor diagnostische centra van de Euromedic-groep in heel Roemenië, gebaseerd op het iSOFT informatiesysteem voor radiologie.
Sinds Roemenië een lidstaat van de Europese Unie is, stijgt de vraag naar IT-oplossingen die voldoen aan westerse maatstaven en die verwachtingen kunnen waarmaken. Hierop heeft iSOFT bijtijds gereageerd met de introductie van iSOFT Laboratory. Deze oplossing is niet alleen in de Duitstalige landen leidend, maar heeft zich ook bewezen in andere markten, waaronder Rusland, Maleisië, Nieuw-Zeeland en Libië. De introductie op de Roemeense markt betekent een verdere versterking van de internationale positie van iSOFT op het gebied van laboratoriumoplossingen. Direct na de invoering van de nieuwe oplossing konden iSOFT en SIVECO drie opdrachten met een totaalwaarde van 165.000 euro noteren. De klinieken voor gynaecologie en pulmonologie Targu Bujor, Botosani en Ploiesti hebben iSOFT Laboratory gekozen voor hun klinische laboratoria, en iSOFT en SIVECO de opdracht voor de implementatie van de oplossing verstrekt. De start van deze projecten staat gepland voor na de zomerperiode.
“We willen de Roemeense markt penetreren, overeenkomstig onze groeistrategie voor de komende jaren,” benadrukt Peter Herrmann, Managing Director bij iSOFT. “Om dit doel te kunnen bereiken, hebben we IT- oplossingen ontwikkeld die wereldwijd inzetbaar zijn en die op de lokale markten kunnen worden aangepast. Ons diagnostisch portfolio hebben we hiernaar ingericht, en we zetten daarbij consequent in op nauwe samenwerking met lokale partners als SIVECO,” voegt Herrmann toe.

Over SIVECO Romania SA
Opgericht in 1992, is SIVECO heden ten dage een van de leidende Roemeense softwarehuizen en een van de meest succesvolle software-integrators in Midden- en Oost-Europa. Het bedrijf is verantwoordelijk voor ontwikkeling en export van softwareproducten en consultancy in de Europese Unie, het Midden- Oosten, Noord-Afrika en in de landen van het GOS. Daarnaast ondersteunt SIVECO – samen met lokale partners en internationale partners als Intel, Microsoft, Oracle, HP, IBM en Bull – bedrijven en overheden bij hun internationale groei op het gebied van e-learning, e-customs, e-agriculture, e-health en e-credit. SIVECO bedient nu meer dan 7 miljoen eindgebruikers. www.siveco.ro

Healthcare Group CSC

CSC is een wereldwijde leider in het leveren van ICT-oplossingen en diensten. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Falls Church, Va. in de VS, telt zo’n 98.000 medewerkers en maakte in het boekjaar dat eindigde op 30 september 2011 een omzet van $16,2 miljard dollar. Kijk voor meer informatie over CSC in Nederland op www.csc.nl, en voor meer informatie over de Healthcare Group van CSC in Nederland op www.csc.com/health_nl.

Recente artikelen