Symbolen wijzen weg in Maasstad Ziekenhuis

Array

De nieuwbouw van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam is voorzien van passend bewegwijzeringsysteem.
Onderdeel van dit wayfindingsysteem is een onderscheidend symbool voor iedere polikliniek. Voor de zeer diverse klantenkring in Rotterdam Zuid wordt zo mede invulling gegeven aan de visie ‘Ik ben trots op mijn ziekenhuis’.
De symbolenreeks is ontworpen op basis van bestaand onderzoek naar de begrijpelijkheid van symbolen in ziekenhuizen. De beeldinhoud is verder ontwikkeld in workshops met medewerkers van het Maasstad Ziekenhuis. Onderling zijn de symbolen zo onderscheidend mogelijk gemaakt. Zo ontstaat een gevarieerde set waarin volledige mensfiguren, bovenlichamen of hoofden, vooraanzichten en zijaanzichten. Direct herkenbaar zoals het hart of abstracter zoals de krab. En daarom wordt altijd de volledige naam van de bestemming erbij vermeld.
Het systeem maakt zo min mogelijk gebruik van codes. De bezoekers moeten zo in staat worden gesteld steeds de door hen gezochte bestemming, die immers ook hun afspraakbrief staat, te kunnen volgen op de bewegwijzering.
Ruim 700 borden, 3500 deurbordjes, 650 ruimtenummers en een plattegrond dragen zorg voor een efficiente verwijzing. Het systeem werd bij de opening van het nieuwe ziekenhuis op 17 mei in gebruik genomen.

Bron: Geerdes Ontwerpen

Recente artikelen