CCE Magazine over ‘Dagbesteding’

Array

Het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE) heeft een themanummer van CCE Magazine uitgebracht over dagbesteding voor mensen met complex probleemgedrag. Zinvolle dagbesteding draagt sterk bij aan de kwaliteit van bestaan. Hoewel er de afgelopen twintig jaar veel is verbeterd, kan er in de praktijk nog meer worden gedaan. Aan bod komt onder andere het verbinden van wonen en dagbesteding in de gehandicaptenzorg bij arbeids- en trainingscentrum Sherpa Expeditie in Baarn. Daarnaast is er aandacht voor methodieken die probleemgedrag verminderen door met clienten zinvolle activiteiten te ondernemen. Het magazine gaat ook in op dagbesteding voor dementerende ouderen.

In de geestelijke gezondheidszorg is het thema eveneens actueel. Chantal Koopmans van GGNet vindt het strikte onderscheid dat in de GGZ lang is gemaakt tussen verblijven en behandelen te ver doorgeschoten. Ook in de behandeling van chronische psychiatrische patienten kan dagbesteding heel goed gebruikt worden.

Het CCE adviseert hoe dagbesteding een bijdrage kan leveren aan de afname van probleemgedrag. Dat leidt tot een betere kwaliteit van leven bij clienten met een complexe zorgvraag. In het themanummer over dagbesteding staan artikelen over:
• Toepassen van dagbesteding in de psychiatrie
• Meebewegende dagbesteding voor mensen complexe problematiek
• Wonen en dagbesteding onlosmakelijk verbinden
• Wondere wereld van de dementie
• Gewoon leven met Active Support en Triple C

Geïnteresseerden kunnen het themanummer downloaden via de website (www.cce.nl) of kosteloos bestellen
bij het CCE, e-mail: [email protected].

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen