1060 thuiszorgbanen in Breda op de tocht

Array

Door vijf nieuwe zorgaanbieders te kiezen staan er in Breda mogelijk 1060 zorgbanen op de tocht. Vanaf 1 januari 2012 moeten die nieuwe vijf zorgaanbieders, Thuiszorg In Holland, Surplus Zorg, Thuiszorg VDA, T-zorg, Actief Huiszorg, de huishoudelijke verzorging overnemen.
Met de gunning kunnen Bredase zorginstellingen, met uitzondering van Surplus Zorg die wel tot het gekozen vijftal behoort, geen huishoudelijke hulp meer bieden. Volgens woordvoerder Henk Leenders kan dat er toe leiden dat 1060 Bredase zorgbanen op de toch komen te staan.

Dat is het resultaat van een Europese aanbesteding door de gemeente Breda. Die moet bezuinigen op de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en wil door deze aanbesteding efficienter en vooral goedkoper te werk gaan. Het aantal zorgaanbieders gaat van 17 naar in totaal vijf.
Het proces heeft ook gevolgen voor aanvragers van huishoudelijke hulp. Van de 4700 klanten kunnen ongeveer 400 blijven kiezen voor hun huidige zorgaanbieder, terwijl de overigen voor een andere moeten kiezen of eventueel een persoonsgebonden budget, waaronder een alfacheque, aanvragen.

Negen Bredase zorgaanbieders ( de instellingen Careyn, Thebe, Stichting Elisabeth, de Breedonk, Surplus Zorg, Ruitersbos, de Leystroom, Zuiderhout en Raffy) hebben nog geprobeerd de gunning naar zich toe te trekken door de gemeente aan te bieden de 3 miljoen bezuiniging op de Wmo mee door te voeren.

Bron: Breda Vandaag

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen